Cersaie-rekord for fjerde år på rad

 
Cersaie-rekord for fjerde år på radBildet: Gjester fra Asia utgjør en stadig større andel av besøkende på Cersaie. Store kinesiske delegasjoner måtte selvsagt dokumentere at de var på plass. Foto: Odd Borgestrand
Noe overraskende satte Cersaie i Bologna ny besøksrekord for fjerde år på rad. Til tross for flere dager med betydelig nedbør ble det registrert 112.340 unike besøkende, og dermed ble fjorårets rekord slått med 0,2 prosent.

Av Odd Borgestrand

Det betyr at Cersaie i Bologna nok en gang bekrefter sin både nasjonale og internasjonale status innen baderom og flisindustrien. 

Arrangørene er meget godt fornøyd med årets tall, sett i lys av de internasjonale konjunkturene. Andelen internasjonale besøkende gikk ned med 1,9 prosent sammenlignet med fjorårets tall. 52 997 besøkende ble registrert fra utlandet, og dette utgjør 47,2 prosent av totalen. Italienske besøkende kom opp i 59 343, en liten økning på 2,2 prosent.

Antallet utstillere steg med 49, og endte til slutt på 889. Utstillerne representerte totalt 40 land.  Av disse tilhører 342 utenlandske selskaper, +18 sammenlignet med 2018, og tilsvarer 38,5 prosent av totalen. Den mest representerte Sektoren med størst representasjon var nok en gang keramiske fliser med 458 selskaper, fulgt av baderomsinnredning med 214 utstillere. Her var det en gledelig økning i antall utstillere med 30 nye, sammenlignet med forrige års messe, og det setter arrangørene ekstra stor pris på.

Mer enn 10.000 mennesker besøkte utstillingen «berømte baderom» dedikert til badene til 32 kjente personer fra historien. Arrangørene var også fornøyd med at det ble gitt over 400 konsultasjoner til privatpersoner, der 17 ulike designere bidro i det som ble kalt for «Cersaie designer ditt hjem».

I år involverte Cersaie 3600 studenter fra videregående skoler og universiteter, som alle deltok på møter om temaene kunstig intelligens og byggautomasjon.

Antallet journalister var høyt også denne gang. Totalt 1044 representanter fra ulike medier rapporterte fra årets Cersaie. Av disse var det 426 utenlandske journalister. Det er ny rekord. Samarbeidet med Bologna Design Week, ble arrangert på femte året, der det var et allsidig kulturprogram på ulike steder i byene. Dette konseptet lover arrangørene å utvikle videre.

VVS aktuelt har fyldig dekning av messa i Bologna i neste utgave av VVS aktuelt.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår