Cersaie utvider messekonseptet

 
Cersaie utvider messekonseptetCersaie i Bologna utvider nå med en rekke nye sektorer innen bygg og interiør. Belysning, velvære, kjøkken og ildsteder er blant nykommerne. Foto: Odd Borgestrand
Etter fjorårets suksess med drøyt 112.000 besøkende og besøksrekord for fjerde år på rad, håper og tror arrangørene av Cersaie 2020 at årets store flis- og baderomsmesse i Bologna skal gå som planlagt og bli en messe til stor inspirasjon.

Av Odd Borgestrand

Arrangørene lanserer flere nyheter for messa, som i år er planlagt til perioden 28.september til 2.oktober. 10 ledende internasjonale arkitektfirmaer får plass i den nye og meget innbydende hassll 18 på Bologna-messa. Her settes det også av plass til ledende selskaper fra andre sektorer enn keramiske fliser og baderomsmøbler. Deler av Hall 18 døpes om til “Contract Hall”, og arrangørene tror dette blir det nye attraksjonssenteret for utstillere og besøkende på Cersaie 2020.

Selv om Italia nå er sterkt rammet, lever optimismen blant arrangørene, som mener Cersaie er en av verdens viktigste begivenheter for møbler av keramiske fliser og baderom. Messa har de siste 37 årene hatt besøk av arkitekter, distributører, byggefirmaer, eiendomsinvestorer og installatører fra hele verden. Messa har utviklet seg i takt med den siste utviklingen innen produkter og markedstrender og henvender seg spesielt til ledende internasjonale industribedrifter. Med åpningen av det nye kontraktshallen, vil det nå fungere som et fysisk møtepunkt for viktige nye sektorer og selskaper.

Hall 18 blir møtestedet for selskaper fra bolig- og interiørdesignsektorer som ikke tidligere var inkludert i showet. Her blir det plass til leverandører innen kjøkken, ildsteder og keramiske møbler, som vil presentere løsninger som bruker keramikk i kombinasjon med andre materialer. Messa utvides også til å inkludere møblerelementer som trapper, dører og trepanel, sammen med dør- og vindusrammer, designtilbehør, gardiner og møbelbelegg generelt. Det blir også en egen velvære-avdeling med spa, badstuer og skjønnhetsrom, mens tradisjonelle baderomsinnredningsprodukter fortsatt vil bli utstilt i fem av de faste hallene på messeområdet. Uteområdet blir satt av for produsenter av lysthus, uteplasser og utemøbler.

Et stort område vil bli avsatt til belysning og hjemmeautomatisering, et viktig aspekt ved moderne bygninger med tanke på bo-komfor. Designdelen vil romme programvarehus og IT-verktøyene som trengs for å skape bygninger og oppholdsrom. Dette utvidelsesprosjektet gjennomføres som et samarbeid mellom arrangørene av Cersaie og BolognaFiere og befester det gode forholdet mellom aktørene bak messa.

VVS aktuelt har allerede akkreditert seg for årets messe, og vil bringe reportasjer fra Bologna både på nett og papir i månedsskiftet september/oktober, under forutsetning av at arrangementet går som planlagt

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår