Citycon Årets Grønne Driftsteam

 
Citycon Årets Grønne Driftsteam– Årets Grønne Driftsteam er et forbilde innen eiendomsbransjen, fastslo Roy Frivoll (til venstre) da han overrakte prisen til Calle Evenrud, Edvard Haugom og Bill Engeness i Citycon.
God kontroll på inneklima, aktiv oppfølging ute hos leietakere og benchmarking mellom egne sentre, er noen av grunnene til at Citycon stakk av med prisen for Årets Grønne Driftsteam.

Prisen for fjerde gang, under Grønn Byggallianses Driftkonferanse 18. november.
– Det er en ære å ta i mot denne prisen på vegne av alle drifterne ute på kjøpesentrene våre, sa teknisk direktør Bill Engeness da han tok i mot den sammen med teknisk sjef Calle Evenrud og driftssjef Edvard Haugom. Citycon vant prisen i skarp konkurranse med Aspelin Ramm Eiendom (team for Sven Oftedalsvei 10) og Entra (teamet for Havnelageret).

Styreleder Roy Frivoll i Grønn Byggallianse delte ut prisen.
– Henger høyt
– Vi synes dette er en veldig viktig pris. Den har mye å si for å vise fram hva vi gjør i bransjen, og for de nominerte er det viktig at deres ansatte får anerkjennelse og synlighet. Årets Grønne Driftsteam er et godt verktøy for å markedsføre forvaltning i markedet. Vi opplever at prisen henger høyt, sier Frivoll, til daglig forvaltningsdirektør i Avantor. I 2012 vant Avantor Eiendomsforvaltning selv prisen.

Benchmarking og Breeam In Use
Frivoll opplyser at juryen karakteriserer konkurransen som svært jevn mellom de tre toppnominerte – alle har god driftsfokus og gode miljøresultater. Citycon utmerker seg likevel litt ekstra.
– Teamet har god kontroll på inneklimaet og er aktivt ute og sjekker hos leietagerne hvordan status er. Det har implementert ”Friskhetsgrad”, har kontinuerlig sjekk av EOS, og benchmarker mellom egne sentre, utdyper Frivoll. Andre punkter juryen fremhever, er at teamet stiller krav til leverandører, ønsker å påvirke dem og skape en grønn kultur.
– Årets Grønne Driftsteam er et forbilde innen eiendomsbransjen og sertifiserer alle sine senter etter Breeam In Use, fastslår Frivoll. I første fase skal 18 av de 34 kjøpesentrene i Norge sertifiseres etter dette miljøverktøyet

Busstur til renovatør
Også i forhold til avfallshåndtering utmerker Citycon seg, blant annet fordi de arrangerer bussturer til renovatør hvor restavfall tømmes ut og ansatte og leietakere får sortere selv.
– Mange får en aha-opplevelse –  det er  lærerikt å se hvor avfallet ender, forteller Engeness. Foruten best mulig sortering, er det også et mål å senke avfallsmengdene. Citycon jobber også med å kartlegge reisevei for sine kunder, og prøver aktivt å øke kollektivandel. Kollektivandelen er en del av CO2-regnskapet for kjøpesentrene.
– Nå gleder vi oss til å spre den gode nyheten om prisen internt, sier Engeness.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår