CTM Lyng nådde ikke fram mot Megaflis

 
CTM Lyng nådde ikke fram mot MegaflisBildet: CTM Lyng, her ved administrerende direktør Terje Lillemo, tok Megaflis til retten for å få stoppet uautorisert salg av sine egne produkter, men vant ikke fram.
CTM Lyng AS nådde ikke fram i forsøket på å stoppe Megaflis sitt salg av sine produkter til private «gjør det selv markedet.»

Av Odd Borgestrand

Partene møttes i Asker Tingrett 13.september og nå er dommen falt. Forbrukernes rett til direkte tilgang til alle produkter i markedet, samt markedsføringslovens bestemmelser, ble av retten vektet tyngre enn CTM Lyng sin rett til å bestemme hvem som skal få rett til å selge produkter.

- Vi mener dette skaper en fullstendig uholdbar og uoversiktlig situasjon, ikke minst i forhold til service, garantier og reklamasjoner. Vi skal nok alltid klare å verne om vårt, men dette handler om mye mer enn oss og våre produkter, sier administrerende direktør Terje Lillemo i CTM Lyng AS, som ledes fra Klæbu. Selskapet satser sterkt på å produsere velferdsteknologiprodukter.

Uautorisert salg
CTM Lyng tok Megaflis til retten for å få stoppet uautorisert salg av sine egne produkter av Megaflis.

- Det kan synes som om vi kjemper «den umulige kamp». «Dommen» gir, slik vi ser det, heller ikke medhold i forhold til uautorisert bruk av våre egne merkevarenavn, vårt firmanavn, vårt produktunderlag eller annet. Det er for oss helt uforståelig at det råder fullt anarki, hvor det kan se ut som om useriøse aktører, uten noen form for avtale med produkteier, tilsynelatende kan gjøre hva disse vil, uten krav om å behandle andres eiendom med respekt, sier en mektig provosert Terje Lillemo til VVS aktuelt.

MegaFlis godt fornøyd
VVS aktuelt har gjort flere henvendelser til ledelsen i MegaFlis, og fikk lørdag følgende korte tilbakemelding fra daglig leder i selskapet, Ståle Lindgren:

- MegaFlis er glad for at retten gir oss medhold i å beskytte fri konkurranse til det beste for forbruker.

Ut over dette ønsker ikke Lindgren å kommentere saken ytterligere.

CTM Lyng AS har ikke bestemt seg for hvilket skritt de nå skal ta.

- Utfordringen for vår del, er at vi er en «liten og smal» aktør, som kjemper mot en utvikling, som flere av de store aktørene i elektrobransjen ønsker velkommen, sier Lillemo. 

Det er dermed liten tvil om at Lillemo mer enn gjerne vil ha flere av de store aktørene med seg på laget i denne kampen. Han tror og håper også at det er både elektrikere og grossister som ønsker å verne om fagmannens rett til å kunne velge bransjeprodukter for å løse sine oppgaver.

En viktig dugnad
- Vi ser på dette som en stor og viktig dugnad for bransjen, som vil vise om vi sammen vil gjøre det som skal til. Lillemo mener Megaflis er blant de aktørene som undergraver bransjen rent faglig, og han ønsker ikke at denne type aktører skal fortsette sin virksomhet slik de nå gjør.

Merker varene
- Som et viktig grep i kampen har CTM Lyng AS lansert «bransjemerket» BransjeProdukter. Selskapet starter nå merking av sine hyller hos grossistene» med dette merket. Det vil gjøre det enkelt for seriøse elektrikere å velge bransjelojale leverandører av produkter. Vi vil også invitere andre leverandører til å ta et standpunkt, om å fronte at de kun selges via grossistene. Disse vil da kunne bruke dette merket og bli foretrukket av elektrikerne når det kommer til produktvalg, sier Terje Lillemo.

Nå venter han spendt på tilbakemeldinger fra andre aktører i bransjen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår