Daikin Europa kjøper Friganor AS

 
Daikin Europa kjøper Friganor ASDaikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS
Daikin Europe N.V., som er et verdensledende selskap innen varme-, klimaanlegg- og ventilasjon, har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene til selskapets norske distributør, Friganor AS.

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikin sine produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet. Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge.

På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikin sine produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.

- Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS, sier Tsubouchi, visepresident, Daikin Europe. N.V i en pressemelding.

- Vi er stolte over å ha vært Daikin sin eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap. På samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan vi fortsette vår strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge, samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt, sier Fredrik Engh, daglig Leder i Friganor AS.

- Det er betryggende at Fredrik Engh vil fortsette arbeidet med å lede Daikin Norge. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet, sier Tsubouchi avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår