Daikin Europa kjøper Friganor AS

 
Daikin Europa kjøper Friganor ASDaikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS
Daikin Europe N.V., som er et verdensledende selskap innen varme-, klimaanlegg- og ventilasjon, har signert en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene til selskapets norske distributør, Friganor AS.

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikin sine produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet. Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge.

På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikin sine produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.

- Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS, sier Tsubouchi, visepresident, Daikin Europe. N.V i en pressemelding.

- Vi er stolte over å ha vært Daikin sin eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap. På samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan vi fortsette vår strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge, samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt, sier Fredrik Engh, daglig Leder i Friganor AS.

- Det er betryggende at Fredrik Engh vil fortsette arbeidet med å lede Daikin Norge. Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet, sier Tsubouchi avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår