Danfoss kjøper Vacon

 
Danfoss kjøper VaconIllustrasjonsbilde: Vacon NXP System Drive
Med oppkjøpet av finske Vacon ønsker Danfoss å spise kirsebær med ABB og Siemens i et voksende marked for energieffektiv motorstyring.

I følge en ABB- rapport benyttes omkring en fjerdedel av verdens strømforbruk til motorer i industrien. Ved å forsyne disse motorer med et variabelt hastighetsdrev (frekvensomformere) kan man redusere energiforbruket med opp til 50 prosent. Men det er bare omkring 10 prosent av motorene, som drives på denne måten, skriver danske Ingeniøren.

Analyserapporter viser at markedet for frekvensomformere for tiden vokser med 6,4 prosent årlig, og i 2019 vil dette markedet ha en verdi på 22,7 milliarder dollar. Størstedelen går til styring av vekselstrømsmotorer (AC Drives) til bruk i kompressorer, kraner, heiser, pumper, tørkeanlegg osv.

Mange firmaer leverer produkter til dette marked. Størst er ABB og Siemens, som ifølge en rapport fra Vacon i 2011, på dette tidspunktet hadde markedsandeler på henholdsvis 17,5 prosent. og 14 prosent. Danfoss og Vacon hadde på dette tidspunkt, stadig ifølge Vacon, markedsandeler på henholdsvis 6 og 4,5 prosent.
Når Danfoss og Vacon nå slår seg sammen, vil de erobre tredjeplassen på verdensmarkedet.

Vacon er også representert i Norge, via datterselskapet Vacon AS

Vacon AS startet sin virksomhet i Januar 2002 som det tiende datterselskap av finske Vacon PLC. Virksomheten er lokalisert i Bentsrud næringspark ved Holmestrand.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår