De største rådgivende ingeniørene innen VVS

 
De største rådgivende ingeniørene innen VVSIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Vi har laget en liste over de rådgivende ingeniørene innen VVS, som har hatt størst verdi på igangsatte prosjekter de siste 12 månedene. Disse er hentet fra vår prosjektdatabase, Byggfakta Live.

Av Pål Engeseth

Totalt 11 104 byggeprosjekter innen nybygg, tilbygg og rehabilitering har blitt igangsatt fra 1 august 2017. Totalverdien av de igangsatte prosjektene har en verdi på 504 milliarder kroner, eller i gjennomsnitt 45,5 millioner kroner per prosjekt.

Utvalget

Totalutvalget av prosjekter i denne oversikten er alle registrerte prosjekter igangsatt fra 1. august 2017 frem til 31. juli 2018. Nybyggprosjektene har i snitt en verdi på i overkant av 50 millioner kroner per prosjekt, tilbygg litt over 42 millioner kroner per prosjekt, mens rehabiliteringsprosjekter i snitt har en verdi på 34 millioner kroner. Prosjekter som har elementer av riv/sanering i seg, er ofte knyttet til nybygg, og har en gjennomsnittlig verdi på kr. 58 millioner kroner.

Andeler

Nybygg-prosjektene utgjør 54 prosent av verdien på alle prosjekter og rehabilitering utgjør 36 prosent. Resterende fordeles på tilbygg og riv/sanering. Når det gjelder antallet prosjekter, er det registrert 7248 prosjekter innen nybygg, 567 prosjekter innen tilbygg, 7018 rehabiliteringsprosjekter og 744 innen riv/sanering, noe som gir total på 15 577 prosjekter. Det betyr at om lag 40 prosent av prosjektene har mer enn ett element i seg.

Stor påvirkning på prosjekter

VVS-området innen en del store bygg- og anleggsprosjekter utgjør store verdier. Rådgivende ingeniør VVS tar beslutninger og gjør beskrivelser på mange av disse prosjektene. Dette utgjør både 10, 15 og 20 prosent på enkelte prosjekter. Vi har derfor laget en liste over de rådgivende ingeniørene innen VVS, som har hatt størst verdi på igangsatte prosjekter siste 12 måneder.

10 på topp listen:

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår