Derfor vanntester vi badene

 
Derfor vanntester vi badene
Å droppe vanntett-testing av membranen er ikke greit dersom du vil dokumentere at badet er bygget i henhold til BVN.

Tekst og foto: Johnny Almvang

Oslo: Vår fire tilfeldig valgte Godkjente våtromsbedrifter (GVB) gir etter vårt syn gode argumenter for alltid å vanntett-teste. Så hvorfor tester ikke alle GVB alltid?

Det vil vi gjerne ha svar på.

Vi utfordrer derfor GVB som sjeldent eller aldri vanntett-tester til å dele argumentene sine med oss. Kanskje har vi noe å lære? Kan det ha noe med at FFV burde være flinkere til å beskrive og forenkle selve testprosedyrene i BVN? Mangler vi tekniske hjelpemidler?

Er det for krevende å gjennomføre testen på dagtid, slik BVN anbefaler? (Ref. innspillene over om at testen utføres etter endt arbeidstid, over natten.:

FFV presiserer beroligende at denne metoden er grei nok, så lenge bassenget overvåkes en times tid før det forlates for natten). Er utelatt testing et bevisst valg, fordi summen av kostnader til testene spart, er større enn kostnader ved sjeldne lekkasjer? Eller dekker forsikringer slik «uhell»? Oppleves ikke «vanntett-testing» som et sterkt nok salgsargument?

Ringside Bademiljø, Kenneth Skogsrud, Daglig leder: 

- Vi trykktester ALT av gulvmembran ALLTID. På 10 år har vi opplevd 3 ganger at den har vært utett (alle med banemembran utført av membranfirma). Dokumentasjon for kunde: De fleste kunder føler faktisk at de får noe riktig så flott når de ser at vi gjør dette over natten. Eksempler vedlagt. 

Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS, MariAnn Amundsen, Rørleggermester:

- Vi vanntester alltid alle bad. Dette er en veldig billig forsikring for å kvalitetssikre og dokumentere. Vi har opplevd at det har vært lekkasje på membranen, og de gangene har vi da klart å redde situasjonen uten å skade konstruksjon. Vedlagt bilde av hvordan vi dokumenterer med tommestokk, og daterte bilder begge dager.

BIO VVS.no AS, Trond Lyse, Daglig leder:

- Vi tester som regel med vann som på bilde fra slutt på arbeidsdagen til dagen derpå som blir cirka 12-15 timer. Derimot er det i vårt tilfelle entreprenørens ansvar da vi ikke legger membran. Og de har jo ikke alltid tid til dette dessverre. Noe vi nylig hadde et eksempel på.  Det ble ekstra jobb for oss og veldig dyrt… for entreprenøren.

Bærum VVS-senter, Robert Fossum, Daglig leder:

- Jeg vet ikke helt hvor mye jeg skal uttale meg rundt dette i og med at jeg ikke er utførende selv. Vi har bare en ren butikk og jobber sammen med samarbeidspartnere som er utførende på dette. Men, som rørlegger og interesse for oppussing av baderom, så mener jeg at alle bad bør vanntestes. Det bør testes i minimum 12 timer, helst et døgn kanskje. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår