Derfor velger han kvalitetsverktøy

 
Derfor velger han kvalitetsverktøy
Utstyr og verktøy er kostbart, men nødvendig. Det tok tid før kjølemontør Geir Klævold Pedersen (32) fant sin favoritt.

Askim-karen har jobbet som kjølemontør siden 2003, og vet hvor viktig det er å velge kvalitet.

– Det er helt avgjørende med riktig verktøy for å gjøre en god jobb. Markedet flommer over av leverandører, men jeg har holdt på med dette noen år og prøvd ut en hel masse. Og vet nå hva som fungerer. Instrumentene vi bruker i arbeidet må fungere og være robust. Bra utstyr forenkler hverdagen. Tid er penger, sier Geir, som driver firmaet Norsk Kuldeservice. 


Raskt og effektivt
Alle håndverkere har sine favoritter.  Geir sverger til et produkt i Testo-serien fra elektronikkgrossisten Max Sievert AS. Den Oslo-baserte bedriften knytter til seg produsenter med spisskompetanse innen temperatur, termografi, væske, gass, nivå, loggere, overvåking, kjøling og VVS.

– Det har skjedd mye når det gjelder instrumenter for kjøleteknikere. Analoge løsninger vil fortsatt være en løsning, men de nye digitale kjøleanalysatorene blir nå foretrukket av flere. De siste løsningene fra Testo leveres nå med Bluetooth-løsning og, og du kan bruke en app som gjør hverdagen mer effektiv.  De aller fleste kjølemedier er lagret i instrumentet, og måledata overføres til smarttelefon eller nettbrett. Bilder kan legges inn av målestedet og sendes der og da via e-mail til interne eller eksterne kunder. Det er utrolig effektivt, forteller daglig leder hos Max Sievert AS, Arne Petter Holli.


Fra billakker til kjølemontør
Da vi møter Geir er han i full gang med arbeidet på et grønnsakslager i Ski utenfor Oslo.  Isvannsriggen kommer ferdig levert, men Geir må koble rør til luftkjølerne. Ved siden av isvannsriggen ligger en koffert med utstyret han alltid har med seg, og som er avgjørende for å gjøre en skikkelig jobb: Et digitalt multifunksjonsbarometer, Testo 557.

– Jeg er imponert over hvor solid og nøyaktig dette testo-produktet er. Vi snakker om en middels stor dings som har en rekke funksjoner. På skjermen får jeg fram overoppheting og underkjøling – og kuldemedier. I tillegg har den egen utgang til å måle vakuum. Nå har jeg brukt denne i flere år, og den fungerer fortsatt utmerket. Jeg betaler heller litt ekstra for å få kvalitet som jeg vet fungerer, forteller han.

32-åringen har tidligere jobbet som billakker, men ble lei og tok i stedet fagbrev som kjølemontør. Han har aldri angret.

– Kjølemontør er flott og variert yrke, men du må holde deg oppdatert. Jeg er heldig som lærer noe nytt hver dag, og det er utrolig spennende. Med tid og stunder har jeg lyst til å ta mesterbrev eller ta KEM-studiet, sier Geir Klævold Pedersen.

KVALITETSBEVISST: Kjølemontør Geir Klævold Pedersen har 13 års erfaring fra yrket. Han er helt avhengig av at utstyret han bruker fungerer. – Jeg må bruke noe som jeg vet fungerer og som er robust, sier han.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår