Det riktige toalettet kan øke verdien på boligen din

 
Det riktige toalettet kan øke verdien på boligen dinDUSJTOALETT: – Eldre bad kan gjøre at potensielle kjøpere holder tilbake, sier eiendomsmegler.
Verdien på boligen din bestemmes primært av boligens beliggenhet og overordnede standard, men enkelte løsninger kan jekke opp prisen et hakk eller to.

Artikkelen er produsert av Geberit og Seneca

– Kvaliteten på baderommet har ofte avgjørende betydning for et boligsalg. Derfor kan det være en god idé å vurdere å oppgradere det gamle badet, hvis man som boligeier har tanker om å selge.

Det mener blant andre Karsten Onsrud, direktør for forretningsutvikling og kommunikasjon i eiendomsmeglerkjeden Krogsveen. Han har mer enn 20 års erfaring i boligmarkedet bak seg.

– Eldre bad kan gjøre at potensielle kjøpere holder tilbake, sier han.

Unngå reduksjon i verdien
Onsrud forklarer at prisantydningen på en bolig primært bestemmes av boligens beliggenhet og overordnede standard.

– Men når det kommer til det å få en pris også selgeren er fornøyd med, er det en rekke mindre ting som kan slå ut. Blant annet hvordan kjøkkenet ser ut, men også om baderommet og toalettet er nytt og moderne, sier han.

Et eldre baderom vil typisk trekke ned prisen. Samtidig peker han på at renovering og oppussing av badet, ofte kan være mer verdt enn selve investeringen. Det vil si at du får betalt for å pusse opp.

Å forberede badet for fremtiden
Spørsmålet mange vil stille seg er selvsagt hva et fremtidsrettet baderom faktisk innebærer. Her peker trenden på at det er vegghengte toaletter som vil være en god investering. Samtidig fremhever Onsrud i Krogsveen at hvilken løsning som skal velges, avhenger av den enkelte bolig.

– Det er naturligvis stor forskjell på hva som etterspørres i en villa utenfor byen, sammenlignet med en arealeffektiv bolig i sentrum, sier han.

– I en villa vil det være plass til unike løsninger og originalitet vil være positivt, mens i en sentrumsleilighet vil man forsøke å tilpasse seg hva den brede masse etterspør, sier Onsrud, som samtidig slår fast at kjøpere i stigende grad stiller krav til moderne baderom når de kjøper leilighet.

Et bevis på det er blant annet de siste årenes stigende interesse for såkalte AquaClean-dusjtoaletter – som, med et vell av nyttige funksjoner, er et eksempel på inventar i et fremtidsrettet baderom.

Husk strømmen
På samme måte som kjøkkenet, der kjøleskapet stadig blir mer «smart» med både internett og innebygget dispenser for isbiter og isvann, blir også baderommet og toalettet i stigende grad mer intelligent.

Om du tenker å pusse opp og renovere badet er det derfor en god idé å vurdere strømuttak ved toalettet, som gir fremtidige kjøpere mulighet til å installere et moderne dusjtoalett.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår