Det swinger fra emiratene

 
Det swinger fra emirateneBildet: Tysk-arabisk samarbeid har endt opp med armaturserien Swing fra Kludi Rak (Foto: Odd Borgestrand)
CERSAIE 2016: Det er stil og sving over armaturprodusenten Kludi Rak fra De forente Arabiske Emirater. Selskapet satser stort på det europeiske markedet i samarbeid med sin tyske partner Kludi og har en klar målsetting om å vise muskler med de store i løpet av de kommende 10 årene.

Av Odd Borgestrand
Bologna

Totalt 43 land er representert blant årets 852 utstillere på Cersaie i Bologna, og det er ingen tvil om at Kludi Rak er et selskap som mener alvor med sin satsing. 

Sterk merkevare
– Vi har regionens beste ledere innen både design, produksjon og markedsføring, og det er klart vi nyter godt av det tette samarbeidet med tyske Kludi, som er en sterk merkevare i Europa, og kan vise til tradisjoner tilbake til 1926, sier designeren og arkitekten Maria Lozneanu, som er pressekontakt for Kludi Rak på messestanden i Bologna.

Kludi utvikler design og teknologi i Tyskland og har posisjonert seg med et internasjonalt team og en internasjonal merkevare som et internasjonalt selskap. Derfor er de også partner med RAK, som er en av verdens største keramiske produsenter.
– Sammen har vi tro på at vi skal ta ytterligere markedsandeler både i den arabiske verden og i Europa, sier Lozneanu.

Persiske Gulf
Selskapet har hovedkontor og produksjon i emiratet Ras Al Khaimah, som er det nordligste emiratet av de sju som utgjør De forente arabiske emirater. Emiratet ligger vakkert til ved de fine strendene i Den persiske gulf og verdensmetropolen Dubai er nærmeste nabo.
– Med vårt tette samarbeid med tyske ingeniører i Kludi leverer vi armaturer og annen baderomsinnredning av svært høy kvalitet. Vi blir lagt merke til fordi vår design gjenspeiler dagens etterspørsel av tidløs arkitektur. Et produkt fra oss vil holde gjennom en hel generasjon, og da er det viktig at det både er vakkert og funksjonelt, enten det skal benyttes på bad eller kjøkken, sier Maria Lozneanu.

Armaturserien Swing
Modellen som vekker spesiell interesse under Cersaie er selskapets nyeste modell som har fått det betegnende navnet Swing. Swing er en hel serie med armaturer for baderomsservanter, badekar, dusj og bidé. Tilstrømningen til Kludi Raks messestand var betydelig nettopp på grunn av design og funksjonalitet på produktene som ble presentert.

Stor aktør
Som en av verdens ledende keramiske produsenter har Kludi RAK med en betydelig markedsandel i Midtøsten og i det Sør-Asiatiske markedene.  Samarbeidet betyr også at tysk teknologi kommer inn i disse markedene i økende grad. Kludi RAK tar derfor spesielt sikte på markedet for kjøkken- og baderomsinnredning i Midtøsten.

- Her skal vi være blant de topp tre innen 10 år, sier Maria Lozneanu, som ikke utelukker at Cersaie også åpner det europeiske markedet. Vi tar gjerne utfordringene med å bidra til et nytt nivå innen arkitektur og design innen bad og kjøkken også i Europa, sier hun med et smil.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår