Dette er Norges første plusshusbarnehage

 
Dette er Norges første plusshusbarnehageSlik ser Kistefossdammen barnehage ut. Dette er den første plussbarnehagen i Norge.
Norges første plussbarnehage er en realitet. For et par uker siden kunne Asker kommune innvie FutureBuilt-prosjektet Kistefossdammen barnehage i Heggedal.

Asker kommune har bygget en ny barnehage for 100 barn og 30 ansatte i Heggedal.

Barnehagen er Norges første plusshusbarnehage og skal lage mer fornybar energi enn den forbruker gjennomsnittlig per år. Bygget blir forsynt med 100 prosent lokal fornybar energi. Byggets tak er formet med «takhatter» som huser solceller og vinduer, og utformingen er et sentralt element i bygningens energidesign med solen som sin primære ressurs.

Der i stor grad benyttet trevirke i konstruksjoner og flater. Deler av taket består av elementer i massivtre. Bruk av betong er begrenset mest mulig. 

Barnehagen ligger i gangavstand fra Heggedal sentrum, som har et godt tog- og busstilbud. Bygget er også godt tilrettelagt for parkering av sykler- og sykkelvogner. Kommunen har etablert et frivillig prøveprosjekt for å motivere familier og ansatte til å bruke miljøvennlige transport til og fra barnehagen, med belønning til de som deltar. 

Bygget er tegnet av Christensen & Co Arkitekter, med NCC Building som samspillsentreprenør. Asker kommune er byggherre.

 De viktigste klimatiltakene med Kistefossdammen barnehage er:

·         Plusshusbarnehage

·         Miljø- og klimavennlig materialbruk

·         God tilrettelegging for sykkel og sykkelvogner

·         Reudsert parkeringsdekning for biler

·         Nær Heggedal stasjon og den nye sentrumsutviklingen i Heggedal

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår