Dette vil forbrukere ha på offentlige toaletter

 
Dette vil forbrukere ha på offentlige toaletter
7 av 10 nordmenn vil ha berøringsfri håndvask på offentlige toaletter. Pandemien har ført til økt fokus på hygiene, og med økte forbrukerkrav kommer også økte krav til samfunnet. Forbrukere vil ha ny teknologi som gjør at vi ikke lenger må berøre omgivelsene på offentlige toalettbesøk.

Det kommer fram i en ny undersøkelse fra Europas største sanitærprodusent, Geberit, som har spurt nordmenn i alderen 30-65 år hva som er viktig på offentlige toaletter.

73 prosent svarer at berøringsfrie kraner er viktig for dem, og 70 prosent sier berøringsfri såpedispenser. I tillegg mener 53 prosent at døra må kunne åpnes uten at man behøver å ta i håndtaket, mens halvparten sier at toalettskyll må være berøringsfri.

– Det er ikke overraskende at nordmenn har blitt mer opptatt av hygiene etter pandemien og det ser ut som berøringsfrie alternativ er i ferd med å bli et forbrukerkrav. Vi er heldigvis fortsatt opptatt av smittespredning, og god håndvask er det viktigste. Så kommer stadig flere berøringsfrie elementer som en naturlig utvikling, sier Katharina Sølvberg, markedssjef i Geberit.

Berøringsfritt blir normen
Fellesnevneren er teknologi som gjør at vi ikke lenger trenger å berøre omgivelsene i forbindelse med offentlige toalettbesøk.

Nesten halvparten av norske menn sier at de vil ha berøringsfrie urinaler, og 28 prosent av voksne nordmenn vil ha toalett som åpner og lukker toalettsetet automatisk.

– I andre land i Europa har vi sett en vesentlig økning i etterspørselen etter berøringsfrie elementer som trykkplater og knapper, berøringsfrie urinaler og sensorkontrollerte toalettseter som åpner og lukker seg uten berøring. Foreløpig ser det ut som om Norge henger litt etter på dette, men vi tror det vil komme sterkere framover. Berøringsfritt er uten tvil fremtiden, sier Sølvberg.

Dusjtoalett er neste steg
Et ytterligere steg for å oppnå berøringsfrie toalettbesøk er dusjtoalett, altså et toalett som rengjør deg med vann.

6 prosent av nordmenn sier at det er viktig for dem at offentlige toaletter er utstyrt med dusjtoalett.

– Dusjtoaletter er i økning både globalt og i Norge, og har jo åpenbare fordeler på offentlige toaletter. Berøringsfri rengjøring bidrar til mindre smittespredning og ikke minst bakterier. I tillegg oppdager også stadige flere at det er velvære knyttet til rengjøring med vann, sier Sølvberg.

81 prosent sier i undersøkelsen at pandemien har ført til at de har økt fokus på hygiene.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjennomført blant et representativt utvalg av 1 000 nordmenn og utført av YouGov på vegne av Geberit i januar 2021.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår