Didrik tok NM-tittelen

 
Didrik tok NM-tittelenBildet: Didrik Hauge dro i land NM-tittelen i rørleggerfaget, og bestod selvsagt svenneprøven med glans. Foto: ORIN
Didrik Hauge fra Hordaland ble kåret til norgesmester i rørlegging lørdag 21. oktober. Alle kandidatene besto svenneprøven med glans til applaus fra et stort publikum på Rørentreprenørenes stand på Bygg Reis Deg.

- Jeg hadde ikke ord og klarte nesten ikke å snakke når jeg mottok tittelen. Det er helt ubegripelig at jeg vant med så mange gode konkurrenter. Med familien i publikum ble det ekstra spesielt. Det har vært en tøff uke og jeg har vært nervøs, nå skal vi ut å feire, sier norgesmester i rørfaget 2017, Didrik Hauge.

De fem kandidatene Anund Aas, Jonas Bjerke Aarhus, Didrik Hauge, Simon Nesje Holmeset og Tobias Bjørkmo Ellingsen har konkurrert mot hverandre for å bli norgesmester i rørlegger og avlegge svenneprøven. Konkurransen har holdt på siden tirsdag på Bygg Reis Deg, Norges Varemesse. Det har vært lange dager, mange tilskuere og spørsmål for kandidatene.

Det høye kunnskapsnivået hos deltagerne har gjort den vanskelig for dommerne å kåre en vinner. Nøyaktighet, presisjon og helheten er det dommerne så etter i sin bedømmelse.

- For juryen var dette veldig vanskelig. Det har aldri vært så likt mellom første og andre plass noen gang tidligere, sier en rørt Helge Andersen, Rørentreprenørnes opplæringskontor - Oslo & omegaen.

Arrangør Rørentreprenørene Norge var tydelig stolt av de nybakte rørleggerne. Det er kun 5 av over 500 lærlinger som blir utvalgt til å avlegge svenneprøven foran publikum på Bygg Reis Deg annen hvert år.

For andre år på rad stikker altså Hordaland og kandidaten fra fra Chr. M. Vestrheim AS av med seieren, det bærer bud om en fantastisk lærebedrift. I tillegg til nevnte førsteplass, mottok også Didrik sitt svennebrev med karakteren Bestått meget godt.

- Årets vinner har løst oppgaven på en meget ryddig og fin måte. Han har jobbet rasjonelt og effektivt, og viser god faglig innsikt. Vi ser en nøyaktighet i forhold til tegninger og mål som er langt over snittet, begrunner leder av prøvenemnda Erik Hveem. 

Sympatiske Didrik har tidligere i konkurransen gitt uttrykk for at NM-deltakelsen har vært en positiv opplevelse og trekker spesielt frem støtteapparatet og samholdet mellom de fem kandidatene som en opptur.

- Jeg har bedømt mange svenneprøver i min tid, men sjelden har jeg sett maken til orden og system. De fem kandidatene har vist en materialforståelse som er imponerende. Alle kandidatene har levert en god svenneprøve og har all grunn til å være stolt av oppgaven sin, sier Erik Hveem. Han får støtte av Helge Andersen:

- Uansett plassering, disse gutta er faktisk de fem beste i landet. Det skal bli en glede å følge dem i sin videre karriere!

Anund Aas, som til daglig jobber hos rørleggerbedriften Strand & Teksle AS på Kongsberg, stakk av med andreplassen. Både han og tredjeplassvinneren Tobias Bjørkmo Ellingsen (Rørlegger Jan Ellingsen AS, Andenes) oppnådde også karakteren Meget godt bestått. Anund er godt fornøyd med å være ferdig og er lettet over at det gikk så bra.

- Det har vært en utrolig hektisk uke! Morsomt, men slitsomt.

Tobias er også glad for å være i mål og ikke minst for at han oppnådde et så flott resultat.

- I kveld skal jeg feire med familien!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår