DIHVA-pris til VA-entusiast i Vest

 
DIHVA-pris til VA-entusiast i VestBildet: Prosjektleder Harry Finseth i Meland kommune (t.h) er en av Vestlandets fremste VA-entusiaster. Under Vanndagene på Vestlandet ble han satt ekstra pris på med årets DIHVA-pris, overrakt av daglig leder i DIHVA, Michal Forland. Foto: Odd Borgestrand.
VANNDAGENE PÅ VESTLANDET: En meget velfortjent DIHVA-pris 2019 gikk til prosjektleder Harry Finseth i Meland kommune.

Av Odd Borgestrand

Finseth blir betegnet som en av Vestlandets fremste VA-entusiaster som står på for faget og kommunens innbyggere nærmest dag og natt. Prisen ble delt ut av daglig leder i Driftsassistansen for Hordaland, DIHVA, Michal Forland, under Vanndagenes konferansemiddag, som samlet nærmere 400 deltakere i Haugesund.

- Finseth lever og ånder for VA-faget og leder en prosjektavdeling på tre medarbeidere i en kommune med drøyt 8000 innbyggere, som fra 1.januar blir en del av nye Alver kommune i Nord-Hordaland. Den nye kommunen får et samlet innbyggertall på snaue 30.000 innbyggere, sa Forland.

Han understreket at Finseth har vært en aktiv bidragsyter også i Driftsassistansen i Hordaland, og at han har kommet med en rekke innspill og forslag til prosjekter.

- Harry Finseth er en tydelig VA-leder som har vært med å øke standarden i bransjen og i egen kommune. Finseth kom fra VA-jobb i Bergen kommune til Meland for 10 år siden. Han er først og fremst en praktiker som ønsker å bli kvitt hver eneste lille lekkasje og sørge for god overvannshåndtering. Han styrer mer eller mindre hele VA-organisasjonen i kommunen, med en driftsavdeling som gjør alt de kan for å bruke midlene best mulig. Noen vil nok beskylde ham for å ta noen raske beslutninger, men Harry Finseth er ingen byråkrat. Han er praktikeren som oppmuntrer både egne medarbeidere og lokale entreprenører til å gjøre det lille ekstra for kommunens innbyggere, mente Forland.

- Jeg stortrives i en hektisk hverdag fordi jeg får være med å bygge en kommune.  Jeg kjenner på at jeg er med å gjøre en viktig jobb. Vann og avløp er helt avgjørende for at kommunen vår skal fungere. Her er jeg tett på hver eneste innbygger og utbygger i tillegg til praktikerne som utfører de mange jobbene. Det er også kort vei inn til rådmann og ordfører dersom det er nødvendig å innhente raske godkjenninger, sa prisvinneren.

Denne høsten leder han totalt åtte store utbyggingsprosjekter i egen kommune.

- I Meland følger jeg prosjektene tett, og jeg er opptatt av at alle involverte parter skal oppleve at kommunen er en pådriver og ikke en bremsekloss.  Her er det mer enn nok å ta tak i, og ingen blir arbeidsledig selv om vi fra årsskiftet blir en del av nye Alver kommune, slo Finseth fast.
- Vi satser på kvalitet med gode løsninger innenfor forsyningsforskriften og får mye igjen for de rammeavtalene vi har med lokale entreprenører. Vi har en god stemning og krangler lite om økonomi, understreket han.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår