Disse fall-kravene må du få med deg

 
Disse fall-kravene må du få med deg
Byggebransjens våtromsnorm har gjort endringer i BVN-blad 30.100, som omhandler fall-forhold.

Av Rune Midtskogen

- Fagrådet for våtrom og SINTEF Byggforsk jobber kontinuerlig med å videreutvikle løsningene i Byggebransjens våtromsnorm, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

I den forbindelse er det nå gjort endringer i fall-bladet, BVN-blad 30.100 – som omhandler fall-forhold. Endringene i dette bladet går i hovedsak ut på:
• Fallkrav min. 1:50 på skjulte flater er fjernet.
• Fallkrav min. 1:50 rundt sluk er forandret. Radius er endret fra min. 0,8 m til 0,3 m. (Radius min. 0,8 m for dusj er opprettholdt.)
• For vaskerom er fall-kravet satt til minimum 1:100 på hele gulvet.

Dette er bakgrunnen for endringene i 30.100:

SINTEF Byggforsk og Fagrådet for våtrom har forsket på begrepet «tilstrekkelig fall» med tilhørende praktisk prøving. Dette også satt i sammenheng med gulv-fliser i storformat.

Fall minimum. 1:100 vil være tilstrekkelig for at vannsøl utenfor dusjnisjen sakte, men sikkert finner veien mot sluket, og er tilstrekkelig for avrenning av lekkasjevann. Minimum 1:50 ser vi på fortsatt som nødvendig i regulære dusjområder for å sikre god og rask avrenning.

For vaskerom – hvor det ikke er tiltenkt fritt vann (dusjing) i daglig bruk - vil fall 1:100 være tilstrekkelig for å opprettholde lekkasjesikkerheten som det primære. 

I alle tilfeller er høydeforskjellen mellom topp slukrist og membran ved døra opprettholdt som minimum 25 mm.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle