Disse fem studentene får bo gratis i Trondheim  

 
Disse fem studentene får bo gratis i Trondheim  Gjengen fra NTNU stakk av med seieren og flytter inn i kollektiv i Trondheim. Beboerne i årets kollektiv er Martin Systad Geiran(t.v.), Merethe Tvedt, Juni Leirvik Larsen, Mikael Skjæraasen Ahmed Khan og Nicolay Schiøll-Johansen. Foto: Catchlight
NTNU-studenter knuste all motstand og gikk til topps i konkurransen AF-kollektivet. I august flytter gjengen inn.

Kan du se for deg et år uten å tenke på utgifter til bolig? Det er realiteten for fem NTNU-studenter. I vinter slo de ut lagene fra OsloMet og Høgskulen på Vestlandet og sørget for at AF-kollektivet neste år blir i Trønderhovedstaden.   

Konkurransen startet allerede i fjor høst, hvor deltagerne kjempet seg til gode plasseringer i mobilspill utviklet av AF Gruppen. De beste gikk videre til en semifinale, hvor de i løpet av noen dager måtte løse flere krevende oppgaver. Her måtte de vise både at de har faglig talent, men også kreativiteten ble satt på prøve.  I februar ble vinnerne kåret gjennom en finalehelg i Trysil. 

Det er andre året AF Gruppen arrangerer konkurransen. I fjor var det Oslo-laget som vant finalen, og akkurat nå bor seks studenter i et stor villa i hovedstaden. I tillegg til gratis bolig har de fått delta på flere prosjektbesøk og kurs i regi av AF Gruppen. 

– Min første tanke var at det sikkert er umulig å vinne gratis bolig. Men jeg så at det var gavekort i ukespreminer, og jeg bestemte meg for å prøve å vinne dem. Og så gikk jeg faktisk videre, sier Nicolay Schiøll-Johansen (21), som går første året på dataingeniørlinja på NTNU.  

En vei inn i arbeidslivet
Før innflytting skal Maskin og prosess-studenten Martin Systad Geiran (23) ha sommerjobb i AF Energi & Miljøteknikk. Der får han relevant erfaring.   

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av AF Gruppen gjennom konkurransen. Ikke minst har jeg blitt overrasket over hvor bredt de jobber, innen mange spennende felt, sier Martin, som i sommer skal få bryne seg på energisparing i bygg.   

To avdagenskollektivbeboernegår også rett inn i fast ingeniørstilling når de avslutter studiet i sommer.I tillegg har enrekke avfjoråretsfinalisterhatt sommerjobb i selskapet. 

– AF-Kollektivet har vist seg å være en morsom måte å rekruttere på, som et supplement til våre mer tradisjonelle kanaler. Gjennom konkurransen får vi en enestående mulighet til å bli kjent med studenter gjennom et helt år. Og samtidig får de se hvordan AF er som en potensiell arbeidsgiver, sier rekrutteringssjef i AF Gruppen, Annette Strøno.    

Kamp om de beste   
Rekrutteringssjefen har stor tro på gjengen som skal bo i kollektivet fra høsten av.   

– Mikael, Juni, Martin, Merethe og Nicolay har allerede imponert oss både med fagkunnskap og gode samarbeidsevner. Vi tror det blir et kreativt og gøy bofellesskap, som vi og våre følgere får sjansen til å følge med på gjennom sosiale medier, hvor de kommer til å levere jevnlig. Dette er en utfordring de tar på strak arm.   

Det er rift om ingeniørtalentene i Norge og Annette Strøno sier det er viktig å tenke annerledes i kampen om de beste folka.   

– Jeg håper at flere av kollektivbeboerne er å finne blant AFs ansatte om noen få år. Fjorårets suksess viser at dette ikke bare er et pr-stunt, men også en seriøs måte å rekruttere fremtidens ingeniører på.   

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår