Dusjen som berører alle sanser

 
Dusjen som berører alle sanserAquamoon tar spa-opplevelsen enda et steg videre. Dette er dusjrommet som åpner opp for alle sanser, mener administrerende direktør Tor Tegnander i Dornbracht Nordic AS. Foto: Odd Borgestrand
ISH 2019: Det blir noe magisk ved vannet når den tyske design-produsenten Dornbracht inviterer til en "månelanding" med sitt nyeste produkt, Aquamoon. Her er det snakk om noe helt annet enn å stikke i dusjen for å vaske seg.

Av Odd Borgestrand

Frankfurt

Administrerende direktør Tor Tegnander i Dornbracht Nordic AS legger da heller ikke skjul på at han er stolt over den oppmerksomheten Aquamoon har fått ute i Europa, sammen med spennende produkter også fra søsterselskapet Alape, som er mest kjent for sine design-servanter produsert i glasert stål.

Helse og velvære

For Dornbracht handler det mest om velvære og helse. Her kan du få ulike typer dusjbehandling, avhengig av om du har ømme skuldre eller legger. Du kan få varme og kalde strømmer rettet inn mot de aktuelle kroppsdelene, og på den måten hente ny energi etter ditt opphold på badet.

En emosjonell opplevelse

På den innbydende standen var det likevel Aquamoon som vakte størst interesse av begge kjønn. Dornbracht betegner  det som Signature Treatments, med  automatiske koreografier av vann, stråletyper, lys og duft.

De som ønsker å investere i nykommeren innen Spa-markedet bør imidlertid ha god tilgang både sikker vannleveranse og på antall kvadratmeter.

Lys, vann og duft

Aquamoon-konseptet består av fire ulike typer regndusj fra taket, der vi henter inn alt fra det lette duskregnet i skogen til det brusende fossefallet. Lyset i dusjen er innrettet etter månens ulike faser, og i tillegg tilføres også ulike dufter som skaper et helhetlig scenario.  Aguamoon kommer i to manuelle versjoner, der en av versjonene er tilpasset det amerikanske markedet, som har en maksramme på seks liter vann i minuttet. Den andre manuelle versjonen er innrettet for Europa med 15-20 liter i minuttet og til slutt den elektroniske luksusmodellen som kan gi alt fra 15 til 60 liter vann i minuttet.  Med den største modellen er det viktig å sikre seg god kapasitet også på varmtvannstanken og på rørsystemene i boligen eller Spa-anlegget. 

Et personlig sted

Og designer Michael Neumayr er overbevist om at vi alle trenger personlige steder å trekke oss tilbake til, der vi kan oppleve de lykkelige øyeblikkene. Så fikk vi se et av scenariene som har fått navnet Soothe;  

Aguamoon kommer etter planen til Norge høsten 2019.

Arkitektene åpner opp

I det norske markedet jobber Dornbracht og Alape tett med arkitekter enten det handler om spa-anlegg, hoteller eller privatmarkedet.

- Gjennom arkitekten kommer vi også i kontakt med sluttbrukeren, investoren eller Spa-entreprenøren. I disse møtene har vi muligheten til å ta en grundig gjennomgang av vannets ulike funksjoner for å beholde en god helse. Det er tøff konkurranse i markedet, og vår jobb er å ligge i front. Da vi kom med de store regndusjene var det mange andre aktører som fulgte etter. Nå har vi tatt et stort skritt videre med Aquamoon, forteller Tegnander inne på en stand som syder av mennesker fra alle verdenshjørner.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår