Egis velger Catendas bimsync

 
Egis velger Catendas bimsyncBildet: Skjermdump fra prosjektet med å forlenge trikkelinjen i Marseille. Illustrasjon: bimsync/Egis.
Det franske storselskapet Egis har valgt bimsync for BIM-samhandling i tre prosjekter innen bymiljøtransport: Metrolinje 16 i Grand Paris Express, forlengelsen av trikketraséen i Marseille og forlengelsen av t-banelinje B i Lyon.

Franske Egis har valgt samhandlingsplattformen bimsync for å imøtekomme behovene i prosjektet som skal utvide Lyons t-banelinje B til den nye endestasjonen Hôpitaux Sud (prosjekteier: Sytral). Denne kontrakten er den tredje den franske ingeniørgruppen Egis og det norske softwareselskapet Catenda signerer i år. I vår inngikk de avtaler om å sette opp bimsync for t-banelinje 16 i det omfattende Grand Paris Express-prosjektet (prosjekteier: Société du Grand Paris) og utvidelsen av trikketraseen gjennom Marseille (prosjekteier: Marseille Provence Métropole).

- Vi er utrolig stolte av å støtte oppunder de store utfordringene Egis nå skal løse. De er svært faglig dyktige og gjennomfører noen av de mest komplekse prosjektene i verden. Samarbeidet med dem vil være med på å ytterligere forbedre bimsync, sier Håvard Brekke Bell, CEO i Catenda i en pressemelding.

Disse tre prosjektene er del av en rekke omfattende infrastrukturprosjekter innen urban transport som Egis-gruppen nå gjennomfører i Frankrike, og alle blir bygget ved bruk av åpen BIM. Egis representerer både prosjektledelsen og fungerer som BIM-koordinator, og er for disse tre prosjektene både rådgiver, ekspert og garantist for gjennomføring, samt koordinator av arbeidsflyt og bygningsinformasjonsmodellering (BIM).

En samhandlingsløsning for viktige franske prosjekter
Ettersom prosjektene er så komplekse og hadde krav om å raskt koble sammen mange ulike stakeholdere i modellen, ønsket Egis å bruke en samhandlingsplattform som kunne klare alle krevende oppgaver. Valget falt på norske bimsync, som utmerket seg foran alle andre i en komparativ undersøkelse gjennomført av Egis i 2017.

- Vi så etter en enkel men effektiv og stabil løsning som var tilgjengelig i en nettleser og dermed lett å i bruk for alle aktører, sier Marc Vincens, ansvarlig for BIM-samhandling i Egis Rail.

- Interoperabilitiet stod også sentralt i vårt valg. I en BIM-plattform bør alle utvekslinger av data skje i åpne standardformater som IFC og BCF, sier Nicolas Ferrara, foretaksleder for BIM i Egis.

Fakta:

bimsync er en samhandlingsplattform som gir alle stakeholderne i et prosjekt - prosjektledere, hovedentreprenører, tilgang til å se hele den digitale tvillingen til et prosjekt via en enkel nettleser. bimsync omsetter tekniske prosjektrevisjoner til data, som sørger for en felles forståelse av problemområdene prosjektet har. bimsync er laget for å tilrettelegge for all daglig utveksling av informasjon. Brukerne kan utveksle informasjon med hverandre ved å koble kommentarene til den digitale modellen og spore dem fram til de er løst.

Partnerskapet mellom Egis og Catenda gjør det mulig å utvikle og forenkle bruken av BIM i omfattende transportprosjekter i bymiljøer. Egis har etablert seg som en sentral aktør i Frankrike, når det gjelder bruk og utvikling av BIM innenfor infrastrukturprosjekter for by- og togtransport.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår