EMIL-prisen 2019 til klimavennlig kaffeprodusent

 
EMIL-prisen 2019 til klimavennlig kaffeprodusentJon Tveiten (t.h.), adm.dir. i Norsk Energi, overrekker årets EMIL-pris til prosjektdirektør Ole-Kristian Mosvoll i Joh. Johannson Kaffe AS. (Foto: Norsk Energi/Morten Valestrand).
Med massivtre, energibrønner og solceller i kaffeproduksjonen ble Norsk Energi sin Energi- og miljøpris (EMIL-prisen) for 2019 gitt til Joh. Johannson Kaffe as, fordi de tar klimautfordringene på alvor. De realiserer nå en ny fabrikk for klimavennlig kaffeforedling i Vestby i Akershus.

Kaffebygget til Joh. Johannson Kaffe har klimanøytral drift og produksjonen med kaffeforedling skjer med minimalt energibruk og med svært lave klimautslipp. Kaffeforedlingsanlegget i Vestby baserer seg på bruk av ny teknologi på en rekke områder. Bygget på 9400 m2 bygges i massiv tre med strenge krav til materialvalg og energibruk. Produksjonen skjer i en lavutslippsprosess med bruk av energibrønner for frikjøling, lav-karbon solceller, bruk av biogass og ikke minst utnyttelse av spillvarme fra varme avgasser fra kaffebrenningen.

Innovative

Joh. Johannson Kaffe AS har vært innovative og fremtidsrettede ved å sy sammen disse ulike teknologiene for energiproduksjon i en prosess, og har i tillegg valgt å sette strengere krav til bygget i forhold til de bygningsmessige og miljømessige standarder som gjelder i dag, skriver Norsk Energi i en pressemelding.

EMIL-prisen ble i år delt ut for 37. gang.

Prisen deles ut til en bedrift, person eller institusjon som kan vise til positive energi- eller miljøtiltak ved utvinning, konvertering, gjenvinning eller innsparing av energi blant foreningens oppdragsgivere eller medlemmer.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår