– En alle tiders lærling til rørlegger-NM

 
– En alle tiders lærling til rørlegger-NMBildet: Markus Grefslie
Markus Grefslie (20) fra Mysen er en av de fem rørleggerlærlingene som er spesielt utvalgt til å konkurrere om tittelen som norgesmester i rørleggerfaget, samtidig som de avlegger svenneprøven sin foran publikum på Bygg Reis Deg.

Av Randi Nodeland

– Dette blir spennende! Det blir en helt ny erfaring, og jeg aner ikke hvordan det kommer til å gå, sier Markus, som erklærer seg som realist.

– Jeg har vært gjennom så mye i læreperioden at det er vanskelig å si hva jeg liker best å jobbe med – men reparasjoner og lekkasjesøking synes jeg er veldig spennende. Å farte rundt og hjelpe kunder, å jobbe med baderom og ha en allsidig og aktiv hverdag er viktig for meg, sier han til rornorge.no

Han understreker at rørleggerfaget er så mye mer enn folk tror.

–  Vi driver ikke bare med møkk – faktisk er det ikke ofte i det hele tatt! De varierte arbeidsdagene gjør dette til et yrke jeg tror veldig mange ville trives i.

Alle kvalifikasjoner man kan ønske seg

Den ydmyke Mysen-gutten blir bejublet av arbeidsplassen og opplæringskontoret.

– Vi som firma er veldig stolte av at han skal delta, og mener han har alle kvalifikasjoner vi kan ønske oss i en lærling. Han har vist fra dag en at han har en utpreget evne og vilje til å lære, og er en god ambassadør for rørleggerfaget og lærlinger, sier driftsleder Ingar Heer i Askim & Mysen Rør AS.

Markus fikk tidlig ansvar på jobb, og Ingar beskriver en utrolig bratt læringskurve som han har tatt med bravur.

– I NM forventer jeg at han møter likeverdige konkurrenter, og det er tøft for en ung gutt å ta svennebrev under så mange øyne. Svenneprøven er forbundet med mye spenning fra før, så det at han attpåtil er villig til å gjøre den foran et stort publikum vitner om selvtillit, sier han, og legger til:

– Men jeg tror absolutt han har vinnersjanser!

Nysgjerrighet på faget og god lærekultur

– Han er en alle tiders lærling, og det er mange ting som imponerer med Markus. Han er nysgjerrig på faget og lærevillig, og en skikkelig problemløser-type, sier opplæringsleder Sverre Sandbraaten i Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Østfold.

Sverre har fulgt Markus gjennom hele læreperioden, og er overbevist om at han blir en meget dyktig håndverker. At han jobber i et firma med veldig god lærekultur trekker han frem som viktig for Markus' faglige utvikling.

– Jeg ønsker Markus all mulig lykke til, og håper han får vist seg fra sin beste side. Det blir en god og verdig konkurranse – og utrolig spennende, sier han.

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår