En av fem har tuklet med anlegget

 
En av fem har tuklet med anlegget
En av fem norske menn har foretatt reparasjoner eller annet arbeid på det elektriske anlegget, som egentlig krever autorisert elektriker.

Dette kommer fram i en landsdekkende undersøkelse InFact har gjennomført for strømleverandøren Fjordkraft. Mens hele 21 prosent av mennene i undersøkelsen vedgår å ha brutt forskriftene, er det kun fire prosent av kvinnene som svarer det samme. Undersøkelsen viser også store forskjeller mellom landsdelene. Mens 8,7 prosent av befolkningen i Sør-Norge har tuklet ulovlig med det elektriske anlegget, er det nesten dobbelt så mange som har lekt hobbyelektrikere i nord. Der er andelen 15,1 prosent.

 

– Dette er urovekkende tall, sier kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland i Fjordkraft, som advarer mot konsekvensene.

 

– De som tukler ulovlig med det elektriske anlegget utgjør ikke bare en risiko for seg selv, men også for andre. I tillegg risikerer man, om en brann skulle oppstå, også en avkorting på forsikringen. Strøm er definitivt noe som bør overlates til fagfolk, sier hun.

 

I følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skyldes 20 prosent av boligbrannene i Norge feil på det elektriske anlegget, og med rundt 3.000 slike per år er det anslagsvis 600 boligbranner som hvert år skyldes elektriske feil eller mangler.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår