En hedersmann takket av

 
En hedersmann takket avBildet: Einar Melheim går og Toril Hofshagen overtar i Norsk Vann. I natt ble Melheim takket og hedret for sine 11 år som leder for Norsk Vann. (Foto: Odd Borgestrand)
Det ble tidligere direktør i Norsk Vann, Einar Melheims, kveld da norsk vannbransje samlet takket en hedersmann for lang og tro tjeneste under foreningens festmiddag på Hamar i går kveld.

Av Odd Borgestrand

Etter 11 år i direktørstolen var det mange som ønsket å ære en populær leder med gode ord og hyggelige gaver. Einar Melheim ble pensjonist 1.august, og overlot direktørjobben til Toril Hofshagen.

Nå skal Melheim gjøre tjeneste som seniorkonsulent i deltidsstilling og ellers bake flatbrød og se fram mot en lang og fin vintersesong med ski på beina, avslørte han i sin takketale.
Men før han kom så langt sto kolleger i vannbransjen i kø for å hedre den tidligere tekniske sjefen i Ringsaker kommune som ble leder i Norsk Vann.

En tydelig leder
Styreleder i Norsk Vann, Jostein Aanestad, slo fast at organisasjonen har vært gjennom en enorm utvikling de 11 årene Melheim har ledet Norsk Vann.
– Du har styrt skuta på en bestemt, men hyggelig måte. Du har vært en tydelig leder, som har evnet å balansere mellom å lytte og å gi råd til eget styre, sa Annestad.

Direktøren i Dansk Vann, Danva, Carl Emil Larsen, har vært en nær venn av Melheim i mange år. Han mente Einar Melheim i stor utstrekning har vært drivkraften i det nordiske samarbeidet.
– Det har de nordiske kollegene satt stor pris på. Sammen har vi hatt gode opplevelser både privat og profesjonelt. Også i den europeiske vannforening har Einar Melheim var en aktiv deltaker, sa Larsen i sin hilsen.
Kristine Melander hilste på vegne av Svensk Vatten. Hun takket for et langt og godt samarbeid med den svenske søsterorganisasjonen.

Det indre liv i Norsk Vann ble  delvis avslørt av direktør Toril Hofshagen og rådgiver Arne Harr. Melheim er
allerede feiret en del internt i Norsk Vann, og Hofshagen innrømmet at medarbeiderne har grått mange tårer og sagt mange gode ord til sjefen. I går kveld deklamerte Hofshagen og Harr et dikt der de understreket at Melheim var en kjernekar fra Sogn som utdannet seg til sivilingeniør. Han var teknisk sjef i Ringsaker og ble leder i Norsk Vann. Han ble ansatt som Norvar-leder, og tok styringen med sitt gode humør. Han er nå kjent som aktiv direktør i Norsk Vann.

– Som ansatte kan vi si at han har vært omsorgsfull og klar. Som pensjonist vil han stå på som rådgiver for Norsk Vann, og han er en hedersmann. Du har vært en dyktig leder, konkluderte de to på vegne av hele staben i organisasjonen.
Einar Melheim kvitterte med sin private versjon av Jakob Sandes "I morgon". Han er pensjonist i navnet, men vil fortsatt ha en daglig gjerning på kontoret.

I rekken av hilsener representerte Henrik Lystad Avfall Norge, og han understreket et godt samarbeid og en felles kultur. Leder i VA- og VVS produsentene VVP, Bjarne Haugland, takket både den tidligere assisterende direktør Toril Hofshagen og gratulerte med ny jobb som direktør. Takken til Melheim ble framført med selvdiktet sang som neppe kvalifiserte for finaleplass i Idol, men friskt og festlig var det.
Reidar Aas hilste fra Hamar kommune, - en kommune som er stolt over å ha Norsk Vann som en del av sitt fagmiljø.

– Norsk Vann har vært liv laga, og det skal Melheim ha en stor del av æren for, sa Aas blant annet
Direktør i Hias IKS, Magne Finborud i takket på sin side for samboerskapet.
– Du har vært en utmerket samboer, men nå ser jeg gode utsikter for et nytt og spennende samboerskap med Toril, sa Finborud, og fikk dermed Hofshagen til å rødme lett.

I meste laget
– Dette ble mer enn forventet, men det er svært hyggelig at vi kan gjøre dette sammen med alle våre vannvenner, sa Einar Melheim i sin takketale.
Han trakk fram det nordiske samarbeidet som har påvirket europeisk vannpolitikk, Det ble varme takkens ord også til styret i Norsk Vann. Takkens ord gikk også til samarbeidende organisasjoner. Den største takken gikk likevel til eget sekretariat.
– Det har vært lett å være direktør i eget hus. Nå er det tatt grep med ny ledelse og nye systemer. Jeg skal jeg lene meg tilbake og arbeide deltid, bake flatbrød og gå mye på ski, sa Melheim og fikk stående applaus.

Melheim ble også hedret med deler av Teater Innlandets oppsetning av Prøysensjubileets "Skaff meg en synder". 
Filosofiske ord ble det også plass til i en hilsen til en hedersmann i Norsk vannbransje.

– Vann er flytende, mykt og ettergivende, -men kan også skjære gjennom det harde fjell. Dette er vannets paradoks. Det som er mykt er sterkt, akkurat slik Melheim vil bli husket.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår