En ildsjel for vei i Askøy

 
En ildsjel for vei i AskøyEn stolt og glad samferdselssjef i Askøy kommune, Bjørn-Egil Olsen, ble på vegne av sin kommune landets første norgesmester i veiforvaltning. Foto: Odd Borgestrand
MILJØ & TEKNIKK 2019: Askøy kommune er landets beste i veiforvaltning. Her er det ildsjeler som «brenner» for god standard og godt vedlikehold på de kommunale veiene. Det ble satt pris på under Miljø & Teknikk messa på Lillestrøm i går.

Av Odd Borgestrand

Det er første gang det blir kåret en norgesmester i veiforvaltning. Norsk Kommunalteknisk Forening i samarbeid med Veiteknisk Institutt har etablert prisen fordi de mener det er viktig å sette vei og samferdsel enda sterkere på dagsorden i sine egne organisasjoner. Askøy gikk til topps i konkurranse med 13 andre finalister.  De andre kommunene som også utfører et solid arbeid innen kommunal vei er følgende kommuner: Færder, Hammerfest, Iveland, Kristiansand, Lier, Moss, Orkdal, Osen, Oslo, Overhalla, Stavanger og Øvre Eiker.

- Er det mulig, utbrøt samferdselssjef Bjørn-Egil Olsen i Askøy kommune da juryleder Øivind Hardeland ropte opp Askøy kommune som vinner.

Prisen går til den kommunen i landet som blant annet har best dokumentasjon, registrering og handlingsplaner.

Bjørn-Egil Olsen har ansvaret for 130 kilometer med kommunal vei og gangstier. Kommunen har de siste tre årene gjennomført et grundig dokumentasjons- og registreringsarbeid, og har dermed god oversikt over egne eiendommer på veisektoren.

-Når vi ber politikerne om penger til vei må vi dokumentere behovet opp mot de myke tjenestene som helse, omsorg og skole. Men infrastruktur er også viktig, og vi er så heldig t vi har politikere som

forstår hvo viktig det er å satse på vei. De har vært med på bussturer for å se hvordan det står til med veiene i kommunen og har meg egne øyne registrer behovene, sier Olsen.

Det er ingen tvil om at samferdselssjefen i Askøy brenner for jobben sin. Han er enig i Byggfakta sin påstand om at det er ildsjeler som må til for å heve den kommunale veistandarden rundt om i landet. Olsen er nettopp en slik ildsjel.

- I min posisjon må jeg også være en selger. Jeg må tro på det budskapet jeg skal formidle inn til lokale politikere. De er våre arbeidsgivere, men de er også innbyggere som har sin familie et eller annet sted i kommunen.

- Vi gjør nok tingene litt annerledes og får mye ut av de 13 millionene vi har til disposisjon i sektoren. Vi ønsker at kommunen skal bruke mer penger på vedlikehold enn på drift. Drift er ikke verdiskapning, og derfor er det viktig at vi opprettholder en god standard for dermed å kunne redusere driftskostnadene.

Askøy har utarbeidet en solid handlingsplan for vei, og her har samferdselssjefen og hans medarbeidere vist hvordan ressursene skal omfordeles fra drift til vedlikehold.

Vi kan også fastslå at det virkelig er lønnsomt med egenproduksjon, bruk av egne folk og maskiner. Her ligger det betydelige besparelser, sier en fornøyd samferdselssjef.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår