- En klok investering i ny teknologi

 
- En klok investering i ny teknologiBildet: Bjarne Haugland, daglig leder i VA og VVS produsentene VVP. Foto: Bjørn Laberg
Regjeringen bevilger i forslaget til revidert statsbudsjett 20 millioner kroner til nytt kompetansesenter for vann ved NMBU. - Det er framtidsrettet politikk som vil lønne seg, mener Bjarne Haugland, daglig leder i VA og VVS produsentene VVP.

I budsjettavtalen mellom regjeringen og Venstre og KrF for 2018 ble de første 2,5 millioner kronene til vannsenteret ved NMBU lagt på bordet. Nå kommer Venstres forskningsminister Iselin Nybø med ytterligere 20 millioner.

- Det er en gledens dag for alle som er opptatt av innovasjon, og av kommuneøkonomi, sier Haugland. 

De neste årene kommer Norge til å måtte investere milliarder i vann og avløp. Dagens nett er gammelt og mer nedbør og ekstremvær kommer til å presse rustne rør til bristepunktet.

- Regningen for mange års manglende vedlikehold kommer samtidig med kostnadene ved klimatilpasning. Skal totalsummen ikke bli uhåndterlig, trenger vi nye ideer og ny teknologi som gjør vann- og avløpssektoren mer moderne, sørger for at løsningene som bygges varer og som bidrar til at mindre vann spiller bort eller forurenses, sier Haugland.

- Det er ikke hver dag politikere får skryt, men her fortjener statsråd Nybø og regjeringen honnør. Bevilgningen er ikke den største i statsbudsjettet, men den monner. I framtiden er det nettopp denne typen investeringer i nyskapende teknologi, forskning og utvikling som trengs for å bygge landet. Vedtar Stortinget regjeringens forslag har politikerne gjort sitt. Da er det bransjens tur til å levere. Det skal vi få til, understreker Bjarne Haugland.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår