En sann innovatør har forlatt oss

 
En sann innovatør har forlatt ossBildet: Rolf Lillemo
Den 1. desember 2014 forlot Rolf Lillemo fra Flisa livet her på jorden, trygt omkranset av sin familie. Et raskt sykdomsforløp gjennom høsten tok kraften ut av Rolf og avsluttet hans liv, 67 år gammel.

Av Marcus Kanewoff
CEO- Free Energy Innovation AS 

Rolf elsket livet og han var ikke redd for å mislykkes. Han så på motgang og det å mislykkes som en nødvendig lærdom i livet. Og er man en sann innovatør, ofte før sin tid, er dette livssynet nødvendig, da markedet ikke alltid ser framtiden like tydelig som innovatøren.
                                   
Rolf utdannet seg i sin ungdom til Rørleggermester og startet tidlig egne virksomheter innen plastrør og produksjon av pellets/briketter.
På slutten av 80-tallet drev Rolf en stor rørleggerbedrift med mange ansatte, men av ulike årsaker gikk virksomheten overende. I kjølvannet av dette gjennomgikk Rolf en dyptgripende 40-års krise hvor han reiste en del eksistensielle spørsmål både om seg selv, om menneskers mål og drivkraft og om meningen med livet i sin helhet. Etter å ha lest all tenkbar litteratur innen området, valgte Rolf sammen med sin nærmeste familie å innta et mer holistisk livssyn. Kanskje er dette også en av grunnene til at alle i Rolfs nærhet, fra familie til venner, kolleger og bransjekolleger, opplevde Rolf som et veldig kjærlighetsfullt og varmt menneske. Da undertegnede, knapt 30 år etter Rolfs midtlivskrise, informerte Rolfs nåværende leverandører om dødsbudskapet, var reaksjonene unisone: «En lidenskapelig og omtenksom innovatør har forlatt oss».

Undertegnedes første møte med Rolf startet i begynnelsen av 2000-tallet da han startet i Roth Nordic AS som produktsjef. Rolf viste sine evner til å takle utfordringer, finne løsninger på problemer, og inntok tidlig rollen som entusiastisk og verdsatt innovatør i den nordiske produktgruppen, som han var en del av.

«Å følge sin overbevisning» er ett motto som mange mennesker ønsker å leve etter, men som få faktisk gjør. I en alder av 62 år valgte Rolf å si opp sin trygge stilling som produktsjef i Roth Nordic. Oppsigelsen ble levert til tross for at Rolf både trivdes med sine kolleger og sitt arbeid, men kom som en følge av at han ønsket å realisere sin livsdrøm; HYSS – Hybrid Solar System. Selskapet Free Energy Innovation AS ble etablert sammen med en velrenommert norsk utviklingspartner, Scandinavian Tooling & Production AS. Etter 5 år med intensivt og utfordrende utviklingsarbeid, kunne Rolf glede seg over at markedet, både under og etter Norgeslanseringen på VVS-Dagene på Lillestrøm høsten 2014, mottok ideen og produktet med entusiasme og positivitet.

Rolf sparte seg aldri for å innfri egne og kollegers høye ambisjoner. Han var et særdeles godt menneske som alltid passet på at hans omgivelser hadde det minst like bra som han selv.

Rolf - takk for alt!

For familie og kolleger via

Marcus Kanewoff

CEO- Free Energy Innovation AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår