Energieffektiv veileder for borettslag

 
Energieffektiv veileder for borettslagBildet: Myhrerenga borettslag i Skedsmo kommune har vært et av de utvalgte case-studiene til NBBL. Statsråd Liv Signe Navarsete besøkte dette forbildeprosjektet sist vinter. Foto: Oddvar Lind
23.11.11: Boligløftet er NBBLs satsing på energieffektivisering, miljøtiltak og tilgjengelighet. Nå har de i samarbeid med Sintef Byggforsk utarbeidet en veileder som gir borettslagene gode tips om hvordan de kan få oppslutning om bærekraftig oppgradering og energieffektivisering.
23.11.11: Boligløftet er NBBLs satsing på energieffektivisering, miljøtiltak og tilgjengelighet. Nå har de i samarbeid med Sintef Byggforsk utarbeidet en veileder som gir borettslagene gode tips om hvordan de kan få oppslutning om bærekraftig oppgradering og energieffektivisering.
Målet med NBBLs Boligløft er å få tilpasset dagens boliger slik at de er rustet til å møte fremtidens miljøutfordringer og endring i befolkningsstrukturen, spesielt med tanke på den kommende eldrebølgen, skriver lavenergiprogrammet.no 

Framtidas bygg er allerede bygget. Dagens største utfordring er oppgradering av boliger slik at de tilfredstiller framtidas krav fra myndighetene, ivaretar hensynet til miljøet og dekker behovet vi alle har for et godt hjem.
BNNL har i dag helt andre krav til energieffektive og tilgjengelige boliger sammenlignet med det som var tilfellet på 50-, 60- og 70-tallet. Mange av våre boliger ble bygget på den tiden, derfor er det viktig at de oppgraderes slik at de kan fortsette å være gode hjem i årene som kommer.

Nedenfor kan du lese om relevante prosjekter og laste ned informasjonsbrosjyrer, veiledere og annet materiell. Beslutningsprosesser i borettslag og sameier: Hva fører til bærekraftige oppgraderingsprosjekter? – er et toårig forskningsprosjekt finansiert av Forskningsrådet. Prosjektet eies av NBBL, mens Bergen og omegn boligbyggelag og Sørlandet boligbyggelag deltar aktivt som prosjektpartnere.

Les mer om prosjektet og last ned brosjyre her... 

I samarbeid med NBBL, Sørlandet Boligbyggelag og Bergen og omegn Boligbyggelag har Sintef Byggforsk utarbeidet kortfattede brosjyrer som beskriver hvordan ulike borettslag har gjennomført omfattende rehabiliteringsprosjekt. 

Klikk her for å laste ned brosjyrene og lese om boligbyggelag og borettslag som har gjennomført vellykkede rehabiliteringsprosjekter.

Casestudier har vært Myhrerenga som er godt kjent for mange etterhvert, i tillegg til Gullveien borettslag i Kristiansand og Krohnsminde borettslag i Bergen. Cirka 30 intervjuer av tekniske sjefer i boligbyggelagene, styremedlemmer og beboere i de utvalgte casestudiene er gjennomført.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår