Energifaglig påfyll på Hadeland

 
Energifaglig påfyll på HadelandErik Hammer fra Grønn Byggallianse orienterte næringslivet på Hadeland om energi- og miljøproblematikk i bygg. (Foto: Bjørn Laberg)
Energiråd Innlandets prosjekt om kombinerte oppvarmingsløsninger.

26.02.14: Energiråd Innlandets prosjekt om kombinerte oppvarmingsløsninger, med sol og vedovner med varmekappe, sto sentralt i miniseminaret som ble gjennomført på Gran nylig.

Det er stor aktivitet knyttet til energibruk i kommunene på Hadeland, og klimapådriver Kristin Molstad hadde invitert næringslivet i regionen til et miniseminar om energieffektive hus.
Energiråd Innlandet gjennomfører prosjektet «økt bruk av sol og ved i vannbårne oppvarmingssystemer i boliger», som er delfinansiert av Husbankens kompetanseprogram.

Knut Olav Knudsen fra VVS-foreningen er faglig bidragsyter i dette prosjektet. Et av formålene med prosjektet er å øke kunnskapen om slike alternative oppvarmingsmåter i byggbransjen. På miniseminaret gikk Knudsen gjennom prinsippene for både solfangere og ovner med varmekappe, med vekt på praktiske utfordringer og hvordan disse energikildene kan utfylle hverandre i et kombinert oppvarmingssystem.

Nicolai Dirdal fra Entelligens AS orienterte om energianalyseverktøyet de har utviklet for boligeiere og bygg- og anleggsbransjen. Kommunene på Hadeland tilbyr nå dette verktøyet til innbyggere og næringslivet i regionen, som en del av kommunenes energisatsning.

Avslutningsvis orienterte Erik Hammer fra Grønn Byggallianse om fremtidsutviklingen innenfor byggnæringen, hvor energi og miljø blir stadig mer sentralt. Ny teknisk forskrift foreligger i 2015, og det er signalisert at passivhusstandard skal innlemmes i denne. I fremtiden kan nullutslippshus og plusshus bli målet.

Representantene fra byggnæringen på Hadeland som hadde satt av tiden til miniseminaret på Gran fikk i løpet av kvelden mye praktisk og relevant informasjon som forhåpentlig vil gjør dem godt rustet til å møte fremtidens energiutfordringer.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår