Energitiltak og byggeprosjekter

 
Energitiltak og byggeprosjekterIllustrasjonsbilde: Getty Images
BYGGFAKTA SMART: I en oversikt fra Byggfakta-databasen for perioden 2019 til 2025, har vi sett på hvor stor andel av prosjektene som er miljømerket. Andelen i antall er kun 1 % men er stigende fra 2019 og fremover.


Av Pål Engeseth

Ser vi på verdien av prosjektene som er miljømerket, er andelen 6,1 prosent. Databaseverdiene baserer seg 44706 prosjekter med igangsettelse eller planlagt igangsettelse, med en samlet verdi på 4 658 milliarder kroner. De prosjektene som er miljøsertifisert utgjør 284 milliarder kroner, hvor verdiene er størst mot slutten av perioden slik tabellen under. De prosjektene som er miljøsertifisert, er i stor grad blant de største prosjektene. Dette gjelder både i prosjektverdi og antall prosjekter.

Energieffektivisering 

For perioden er det registrert 37 prosjekter med vedlikehold / energieffektiviseringstiltak, til en samlet verdi på 369 millioner kroner. To tredjedeler av prosjektene kommer fra 2022 og senere, og flere prosjekter vil selvsagt tilkomme. Den største andelen gjennomføres som totalentreprise, og er offentlige prosjekter i størrelsesorden 15 – 50 millioner kroner. Viken og Vestfold og Telemark har den største andelen av disse prosjektene.

Isolering

For perioden er det registrert 519 prosjekter som inneholder vedlikehold/nybygg og isolering, med en samlet verdi på 17 375 millioner kroner. Mer enn halvparten av prosjektene kommer fra 2022 og senere. Den største andelen gjennomføres som totalentreprise, er private prosjekter i størrelsesorden over 500 millioner kroner. Oslo og Vestfold og Telemark har den største andelen av disse prosjektene.

Diverse varme

For perioden er det registrert 166 prosjekter med innen kategorien nybygg og «diverse varme», med en samlet verdi på 18 789 millioner kroner. Mer enn halvparten av prosjektene kommer fra 2022 og senere. Den største andelen gjennomføres som delt entreprise, er både offentlige og private prosjekter i størrelsesorden over 500 millioner kroner. Rogaland har den klart største andelen av disse prosjektene.

Gulvvarme

For perioden er det registrert 177 prosjekter med nybygg og gulvvarme med en samlet verdi på 17 410 millioner kroner. Nær halvparten av prosjektene kommer fra 2022 og senere, og flere prosjekter vil tilkomme. Den største andelen gjennomføres som totalentreprise, er private prosjekter og er størrelsesorden fra 51 - 500 millioner kroner. Viken og Trøndelag har den klart største andelen av disse prosjektene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår