Energiverket ekspanderer

 
Energiverket ekspandererBildet: Styreleder Arne Hellum (t.v.) og Richard Granskogli i Energiverket. (Foto: Geir-Anders Rybakken Ørslien / Enova)
Energiverket fortsetter veksten og ansetter 15 nye medarbeidere nå i høst.

– Vi skal styrke avdelingene vi allerede har i Østfold og Vestfold, - samtidig åpner vi 2 nye avdelinger i Drammen og Ski. Det at oljefyringsforbudet har kommet, gode støtteordninger fra Enova og at markedet generelt øker gjør at vi nå trenger nye kollegaer, sier Richard Granskogli, daglig leder i Energiverket.

I 2010 ble Energiverket etablert i Råde i Østfold, med fokus på fornybar energi og varmepumper for vannbåren varme. Siden den gang har pilene pekt nesten konstant oppover. I 2014 ble bedriften Gasellebedrift, og nylig fikk firmaet to nasjonale priser: Først kom prisen for å være den forhandleren med mest salg i NIBE-konsernet, som er ledende produsent av varmepumper i Europa. I mars kom dessuten Enova på besøk og delte ut Klimaprisen - årets Enova-tilskudds bedrift. I 2014 ble forøvrig Energiverkets avdeling nummer to åpnet i Sandefjord.

– Regjeringen innfører som ventet et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger som trer i kraft 1.1.2020. Ingen vet nøyaktig hvor mange oljefyrer som skal erstattes med annen oppvarming, men anslaget ligger på mellom 80 – 120 000. Erfaringsmessig erstattes brorparten av disse med varmepumper som varmer opp radiatorer, vannbåren gulvvarme og varmlufts-systemer. Dette medfører at det vil bli veldig travelt for oss som driver med dette i årene som kommer, sier Granskogli.

– Hvis ikke forbruker setter i gang med dette nå, så vil det bli en nesten umulig oppgave å komme i mål med utskiftingen før år 2019 er omme. Energiverket er bekymret for at useriøse aktører kommer på banen og at prisene vil gå opp, da etterspørselen vil være stor de neste årene. Vi vil anbefale forbrukerne å spørre om 10 – 20 referanser, sjekke økonomien i selskapet og passe på at sertifiseringene er i orden før man bestiller utskifting. På den måten slipper men ende opp med et anlegg som ikke fungerer. Vi anbefaler å ta grep nå og ikke vente til siste liten, - tiden begynner allerede å renne ut hvis vi skal klare å bytte oljefyrene før fristen, sier han.

– Vi er nå godt etablert i Østfold og Vestfold og er nå klar for å utvide med avdelinger i Drammen og Ski. Vi kjenner disse markedene godt fra før og ser at behovet for en aktør som spesialiserer seg på fornybar energi absolutt er tilstede. En av grunnene til at vi fikk klimaprisen fra Enova var de utallige oljefyrene vi byttet ut og installerte bergvarme- og luft/vann varmepumper og flere av disse i kombinasjon med sol, så behovet for våre tjenester er stort i både Drammen og Follo.

– Vi har allerede begynt å styrke organisasjonen for videre vekst, - og fått på plass flere viktige brikker i selskapet både innen salg og montasje. Vi har også opprettet en ny stilling på markedssiden.  Stillingen som markedssjef er det Rune Solbrekke som tiltrer i august, - noe vi gleder oss til. Hans erfaring og utdannelse kommer vil være med på å styrke selskapets videre fremdrift. Vi får nå rendyrket denne funksjonen på markedssiden og kan i tillegg fortsette satsningen rundt digitale og sosiale medier med full styrke. Totalt skal vi ansette 15 nye medarbeidere i år fordelt på rørleggere, montører, salg og ledelse, avslutter Granskogli.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår