Enestående takdrenering

 
Enestående takdrenering
Takdreneringssystemet Geberit Pluvia har vært i bruk på store og svært store tak over hele verden i flere tiår. Utvidelsen av logistikksenteret vårt har gitt oss en perfekt anledning til omfattende dokumentering av enkeltdetaljene i et slikt system.

Kapasiteten ved Geberits logistikksenter ved avdelingen i Pfullendorf i Sør-Tyskland blir nå kraftig utvidet. I den forbindelse er det oppført flere nye bygninger med et samlet takareal på 19 230 m² – tilsvarende tre fotballbaner. I kraftig regnvær kan denne overflaten bli bombardert med et titusentalls liter vann per minutt – opptil 75 000 liter i minuttet under ekstremregnvær som oppstår én gang hvert hundrede år.

140 takavløp
Det er vel unødvendig å nevne at vi har valgt takavvanningssystemet Geberit Pluvia til drenering av de store, flate takene? Det installerte systemet – inkludert nødavløp – består av 140 takavløp med en kapasitet på 14 liter i sekundet samt 2942 meter Geberit PE-rør med diameter fra 50 til 200 mm. Funksjonen til Pluvia – som er hovedavløpssystemet – bygger på undertrykk og kan fjerne opptil 40 000 liter regnvann i minuttet. Kapasiteten er dimensjonert for den typen ekstremregnvær som forekommer hvert fjerde til femte år.

Nær halvparten av takavløpene brukes til nødavløp, som aktiveres hvis regnmengden overstiger kapasiteten til hovedavløpssystemet. Selv om slike regnmengder er veldig sjeldne, er det alltid best å være beredt.

2942 meter rør
Sammenliknet med tradisjonelle takdreneringssystemer krever Pluvia-systemet svært få avløpsrør. Takavløpene kobles til avløpsrør via PE-rør montert horisontalt under taket. Geberit tilbyr et patentert festesystem for profesjonell installering av disse PE-rørene. Systemet er også perfekt til lette tak, ettersom det belaster bygningsstrukturen minimalt. Ingen spesialverktøy er nødvendig for å installere Pluvia- festesystemet. Mange av trinnene i prosessen kan tvert imot håndteres med ett enkelt hammerslag, takket være kilesystemet. De robuste og svært holdbare PE-rørene kobles sammen på en lekkasjesikker måte ved hjelp av buttsveising eller elektromuffesveising. Geberit tilbyr et omfattende sortiment av rør og fester til dette systemet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår