Enorm på varmenorm

 
Enorm på varmenorm Bildet:Rørleggermester Dag Christian Clausen i CS Varme og Energiteknikk AS har nå dokumentert unik varmekompetanse.(Foto: Varme & Bad, Kaia Means)
01.02.12: Dag Christian Clausen i CS Varme og Energiteknikk AS og Roar Nilsen i Notodden Rørleggerbedrift AS, er over gjennomsnittet oppdatert på varmesentraler og vannbårne oppvarmingssystemer.
01.02.12: Dag Christian Clausen i CS Varme og Energiteknikk AS og Roar Nilsen i Notodden Rørleggerbedrift AS, er over gjennomsnittet oppdatert på varmesentraler og vannbårne oppvarmingssystemer.
Som de første i landet har de nå fullført alle fem fordypningskursene som inngår som opplæringstilbud i den nye Varmenormen. 

Bakgrunnen for dette kompetanseprogrammet, som er finansiert av blant annet Enova og Lavenergiprogrammet innen NHO, var at sju bransjeforeninger i 2009 konkluderte med at det var en betydelig mangel på kompetanse innen varmesentraler basert på fornybare energiressurser.
Både blant de profesjonelle yrkesgruppene, som rørleggere, fyringsteknikere, ingeniører, byggmestere og blant byggherrer var kunnskapsnivået på et lavt nivå. 

De syv bransjeforeningene var: Norsk Varmeteknisk Forening (NVF), Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL), Norsk Bioenergiforening (NoBio), Norsk Varmepumpeforening (NOVAP), Norsk Solenergiforening, Norsk Fjernvarmeforening, og  Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening (VVS-Foreningen).

Det ble utarbeidet fem fordypningskurs, som alle sammen avsluttes med en eksamen: 

-     Vannbåren varme. 2 dager. Ansvarlig: NVF og NRL.

-     Bioenergi. 2 dager. Ansvarlig: NoBio.

-     Varmepumper. 2 dager. Ansvarlig: NOVAP.

-     Solenergi. 2 dager. Ansvarlig: Solenergiforeningen og VVS-Foreningen.

-     Fjernvarme. 1 dag. Ansvarlig: Fjernvarmeforeningen. 

Det overordnede målet er å forbedre kompetansenivået om fornybare energiressurser for alle som er engasjert i prosjektering, installering og drifting av varmesentraler. Man har derfor ønsket at så mange som mulig fullfører de fem fordypningskursene, slik at man oppnår et bredest mulig kompetansenivå på bruk av fornybare energiressurser.
Dette opplæringsprogrammet er godkjent som et opplæringstilbud i Varmenormen. 
I løpet av 2011 er det avholdt totalt 18 slike fordypningskurs med totalt 467 deltakere.
De som fullfører alle fem fordypningskursene, har derfor gjennomført det beste av opplæringstilbudet innen fornybar energi i Norge.

Dag Christian Clausen i CS Varme og Energiteknikk AS og Roar Nilsen i Notodden Rørleggerbedrift AS vil på en tilstelning i NRLs lokaler på Majorstuen, tirsdag 7.februar, bli tildelt et eget diplom som bevis for at de har fullført samtlige fordypningskurs, og dermed dokumentert en unik varmekompetanse.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår