Enova med nytt program for eksisterende bygg

 
Enova med nytt program for eksisterende byggIllustrasjonsbilde
Enovas nye programtilbud "Beste tilgjengelige teknologi i eksisterende bygg" åpnes for søknader i begynnelsen av juni. Første søknadsfrist er 15. juli. Det nye tilbudet erstatter programmet "Støtte til eksisterende bygg". Endringen innebærer at Enova fra nå av vil prioritere de som tar i bruk beste tilgjengelige teknologi ved rehabilitering og oppgradering.

– Ved å stimulere flere til å ta i bruk de beste løsningene blir energioppgraderingene av bedre kvalitet. Samtidig vil det bidra til at de beste løsningene vinner frem i markedet og etter hvert kan utkonkurrere det som i dag er hyllevare. Slik vil de på sikt endre markedsstandarden for rehabilitering og oppgradering, sier markedssjef for Bygg og energisystem Anna Barnwell i Enova.

I praksis betyr endringene at listen over hvilke tiltak som kan få støtte og kravene som stilles til dem er justert. Det gis støtte både til tiltak som reduserer energibruk og effektutjevnende tiltak.

- Sammen med blant andre de offensive medlemmene i Grønn Byggallianse har vi bidratt til at dette markedet har utviklet seg i riktig retning. Skal vi fortsette å flytte standarden, er det nå på tide å prioritere de aktørene som strekker seg lenger enn å bruke tradisjonell hyllevare. Da får vi varig markedsendring raskere, sier Barnwell.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår