Eriksen & Jensen AS ble Årets lærebedrift 2020

 
Eriksen & Jensen AS ble Årets lærebedrift 2020Daglig leder Knut Jensen i Eriksen & Jensen mottok prisen for Årets Lærebedrift på vegne av bedriften under RørNorges generalforsamling 2020. (Foto: Marie Hoff/TrippelM)
Oslo-bedriften stakk av med tittelen «Årets lærebedrift 2020». Daglig leder Knut Jensen mottok prisen under Rørentreprenørene Norges digitale generalforsamling.

– Dette var overraskende, men desto mer hyggelig og en stor anerkjennelse for en bedrift som vår. Dette er stort for meg personlig, men det hadde ikke vært mulig uten alle våre rørleggere som hver dag står sammen med lærlingene og gjør en kjempeinnsats for at disse skal trives og bli rørleggere som tar minneverdige svennebrev, sier Knut Jensen til rornorge.no

Bedriften har hatt lærlinger siden oppstarten i 1986 som en naturlig del av driften. I dag rommer bedriften seks lærlinger, hvorav to nettopp har avlagt svenneprøver. Til tross for utfordrende tider, skal de snart ta inn to nye.

Les om nominasjonen av Eriksen & Jensen her

På spørsmålet om hva som gjør bedriften så etterspurt blant lærlinger, svarer Jensen følgende;

– Jeg tenker at det viktigste bidraget er å være et godt medmenneske. Jeg har veldig tro på en ikke-autoritær lederstil og det er alltid en åpen dør inn til mitt kontor, samt til de øvrige i ledergruppa.

Lærlingeveien den beste veien

Knut Jensen ser det som en forpliktelse å ta inn lærlinger for å sørge for tilsig av god fagkompetanse. Han er ikke i tvil om at den beste veien for å bli en skikkelig rørlegger er gjennom lære ute i bedrift.

– Det er selvsagt mange som må ta vg3 på grunn av et vanskelig arbeidsmarked, og som sikkert vil bli dyktige fagarbeidere. Men den tradisjonelle og den gode løsningen er at man har lærlinger ute i bedriftene. Da kan vi ikke stenge dem ute, sier han.

Tre i finalen

Av ni solide foreslåtte kandidater til tittelen «Årets lærebedrift», ble tre bedrifter valgt ut i en finale av juryen, etter å ha blitt vurdert fra de samme kriterien. Simex Rør og Gran VVS var sammen med vinneren Eriksen & Jensen AS blant de tre finalistene.

Her kan du se hele generalforsamlingen

– Det var utrolig jevnt mellom alle de ni nominerte bedriftene. For å gjøre en rettferdig kåring ga jurymedlemmene poeng basert på oppfylte kriterier, og det ble meget høy score på alle, sier fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge.

De øvrige nominerte bedriftene var:

Søstrene Amundsen AS
Askim & Mysen Rør AS
Olav Mørner AS
Simex Rør AS
Dale Rør AS
Grevstad & Tvedt AS
Gran VVS AS
Sig. Halvorsen AS

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår