Eriksen & Jensen AS er nominert til Årets Lærebedrift

 
Eriksen & Jensen AS er nominert til Årets LærebedriftBildet: Lærlingene Sophie Ålandslid Grühn og Ida Weea Børstad stortrives hos Eriksen & Jensen AS. Bildet er tatt på byggeplass i Sandvika hvor bedriften installerer rør i 150 leiligheter. (Foto: privat)
– Eriksen & Jensen AS har ved flere anledninger ansatt lærlinger med ekstra oppfølgingsbehov og utviklet disse lærlingene til å bli dyktige fagarbeidere, sier Jens Løvås i Rørentreprenørenes opplæringskontor – Oslo og omegn.

"Bedriften har utmerket seg med ofte å ta imot lærlinger fra andre opplæringsbedrifter på utplassering for å hjelpe til med å gi opplæring i deler av læreplanen som lærlingene ikke kunne få i egen bedrift. De har også hjulpet lærlinger som av ulike årsaker ikke har fungert i sin opprinnelige bedrift, ved å gi dem en ny sjanse ved å la dem prøve seg i sin bedrift. De har også hjulpet lærlinger som av ulike årsaker ikke har fungert i sin opprinnelige bedrift, ved å gi dem en ny sjanse ved å la dem prøve seg i sin bedrift, skriver Løvås.

Oslo-bedriften har i dag 22 rørleggere og seks lærlinger, og virker i all hovedsak på proffmarkedet. De har vært en bauta i opplæringskontoret for rørfag i Oslo siden det ble startet opp i 1986. Eriksen & Jensen var med på å starte dette, og er fremdeles involvert her.

Fikk Oslo kommunes fagopplæringspris

- Bedriften har engasjert seg mye i opplæringskontorets og fagets utvikling, mener en av bedriftens eiere, Knut Jensen, som blant annet nå i snart 20 år har sittet i opplæringskontorets styre med verv både som styreleder og styremedlem.

- Grunnet generasjonsskifte i bedriften mener vi dette vil være rette tidspunkt å gi bedriften en utmerkelse, sier avdelingslederen til rornorge.no

I 2019 fikk Eriksen & Jensen AS Oslo kommunes fagopplæringspris på bakgrunn av at de gjennom drøyt 30 år har vist stort sosialt engasjement, alltid hatt lærlinger ansatt, hjulpet andre bedrifter med å kunne gi god opplæring og engasjert og brukt mye ressurser på fagopplæring og opplæringskontorets utvikling.

Et medmenneskelig miljø

– Å være et godt medmenneske, være litt tålmodig og inkluderende. Det er en god oppskrift på å danne trofaste medarbeidere som trives og kommer på jobb hver dag, sier daglig leder i Eriksen & Jensen AS, Knut Jensen.

Han er opptatt av at døren inn til ledelsen skal være åpen for alle ansatte, og tror at en ikke-autoritær lederstil er inspirerende for mange av dem som har slitt på tidligere læreplasser.

– Når vi velger ut lærlinger, har vi et intervju og forklarer hvordan tingene er. Er tydelige på arbeidstid og prøver å gi gode tilbakemeldinger om de ikke gjør som de skal. Hele tiden ha en kombinasjon mellom den gode kameratslige tonen og alvoret. Noen ganger opptrer man som en farsfigur, det er mange som ikke har hatt denne i hjemmet, sier jensen.

Kåres under Generalforsamlingen

Rørentreprenørene Norge ønsker å synliggjøre lærebedriftenes samfunnsverdi og samtidig løfte frem og gi honnør til de usynlige læremestrene. Derfor ber vi nå om tips til dyktige lærebedrifter som fortjener tittelen Årets Lærebedrift. En jury bestående av to styremedlemmer og to ansatte i administrasjonen vil kåre Rørbransjens beste lærebedrift 2019 og nominere denne videre inn til NHOs kompetansearbeid i samarbeid med bedriftens lokalavdeling. Kåringen skjer på Rørentreprenørene Norges Generalforsamling 20. mai.

Fristen for å sende inn forslag til Årets Lærebedrift 2020 gikk ut mandag 11. mai.

Kilde: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår