Erlend Haug vant rørlegger-NM

 
Erlend Haug vant rørlegger-NMBildet: Prosjektleder Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge (t.v.) og hoveddommer Helge Andersen er enige om at Erlend Haug er årets NM-vinner i rørleggerfaget. Foto: Odd Borgestrand
BYGG REIS DEG 2019: Etter fem dagers hektisk innsats kunne Erlend Haug fra Akershus triumfere som vinner av NM i rørleggerfaget 2019.

– Alle fem finalistene er svært dyktige og veldig hyggelige. Det er ikke rart alle sammen besto prøven og fikk svennebrev, sier prosjektleder Are Skaar Nielsen fra Rørentreprenørene Norge, som står bak konkurransen.

– Det er ingen lett oppgave å peke på en vinner. Vi har siktet og sett, brukt vater og lodd, og kommet til at den aller beste er Erlend, sier hoveddommer Helge Andersen fra opplæringskontoret for Oslo og omegn.

– Jeg har en deilig følelse. Dette hadde jeg i og for seg før premieutdelingen også. Det var en god og bred oppgave som tar opp i seg mye av faget. Den var også krevende, og da er det ekstra deilig når du føler at du har levert noe som er bra, sier Erlend Haug.

Han arbeider til daglig som lærling i Lillestrøm Rørleggerbedrift.

Se innslaget fra NM-konkurransen, og intervuet med Erlend Haug

NM i rørleggerfaget er altså kombinert med svenneprøve. Den blir avlagt på spesialbygde scener som står etter hverandre langs en vegg Bygg Reis Deg. Den spesielle prøvesituasjonen, med besøkende til messen som passerer og ofte kommer med spørsmål, gjør utfordringen ekstra krevende.

Svenneprøven er sammensatt. Det er en sanitæroppgave der vann skal føres fram til et bad og kandidatene skal legge opp til bruk av en varmepumpe. NM avgjøres med hvor presist de ulike kandidatene har truffet på en del av svenneprøven.

Svenneprøven og NM startet tirsdag. Hver dag jobbet de fra 9 til 19, før tidsfristen gikk ut klokken 13 i dag lørdag. De fem finalisten er plukket ut av opplæringskontorene i de ulike delene av landet etter lokale prøver.

De fem finalistene var:

Daniel Eide Mjelde, Hordaland.
Sandra Eilertsen, Nordland.
Aksel Halvorsen, Oslo.
Magnus Skjellum Nielsen, Trøndelag.
Erlend Haug, Akershus.

Bildet: NM-vinner Erlend Haug midt i bildet med diplom, med de andre finalistene ved siden av seg. Hoveddommer Helge Andersen til høyre med mikrofon. Foto: rornorge.no

Bildet: NM-vinner Erlend Haug er 20 år og lærling hos Lillestrøm Rørleggerbedrift. Foto: Odd Borgestrand

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår