- Et år på det jevne

 
- Et år på det jevneIllustrasjonsbilde
VVS aktuelt har spurt ulike aktører i VVS-bransjen om hvordan de har opplevd markedssituasjonen i 2015, og hvilke utfordringer de ser for seg i 2016. Hildegunn Stenvik, markedskoordinator i Swegon, hilser tøffe innstramminger i regelverket velkommen.

Av Bjørn Laberg

– Utfordringene som har preget 2015 ses i sammenheng med utfordringer som kommer. Det er spennende å lage produkter som tilfredsstiller kravene til både i TEK 10 og LOT 6. Her er det snakk om tøffe tilstramminger i regelverket, noe som skal komme de seriøse leverandørene til gode, sier Stenvik til VVS aktuelt.

– For Swegons del har 2015 har vært et år på det jevne. Vi har opplevd en god omsetning, men uten den store tilveksten, sier hun.

Er det et prosjekt dere er spesielt fornøyd med å deltatt i, i løpet av 2015?

– Vi har vært leverandører til mange store og spennende digitale behovstyrte (WISE) ventilasjonsanlegg i år. Her kan vi nevne Strandveien 18, DnB Eiendom. Her leverte vi ventilasjonsanlegg i forbindelse med rehabilitering av lokalene til Santander Bank, mens brukere oppholdt seg i bygget. Vil også nevne Sparebank Vest sine nye lokaler i Bergen.

Hvilke forventninger har dere til 2016?

- Utsiktene for 2016 er ikke så gode som man skulle ønske. Regionalt er det utfordringer i arbeidsmarkedet som følge av oljeprisen, noe som igjen fører til lavere oppdragsmengde i byggebransjen. Det er også en viss usikkerhet i om og når dette får ringvirkninger til resten av landet. Samtidig er det stor aktivitet i mange nye spennende prosjekter andre steder i landet, sier Stenvik.

Kommer dere til å ha stand på VVS dagene?

- Ja, vi kommer til å stille ut som tidligere. En viktig og god arena for å treffe mange av våre kunder, sier Hildegunn Stenvik, markedskoordinator i Swegon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår