Et samlet storting viser politisk lederskap

 
Et samlet storting viser politisk lederskap- Vårt felles mål nå må være at ingen sunne selskaper skal gå konkurs, at ingen jobber går tapt, og at vi kan opprettholde alle samfunnskritiske funksjoner. Dette brede forliket er et svært viktig bidrag til bedriftene, og sender et signal om at samtlige politikere står sammen. Og så må alle være klar over at dette bare er starten, vi trenger flere tiltak snart, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.
- Et samlet storting har gått foran og viser det politiske lederskapet vi trenger i denne krisen.

- NHO er glade for at politikerne har lyttet og forstått bedriftenes og de ansattes alvorlige situasjon, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid i en pressemelding.

Partiene på Stortinget er enige om en krisepakke til næringslivet for å dempe de økonomiske virkningene av koronaviruset.

Forliket som ble lagt fram i dag mandag 16.mars inneholder blant annet :

  • Arbeidsgiverperioden blir redusert til 3 dager ved sykelønn og når ansatte er i omsorgspermisjon. Dette vil bety mye for bedrifter i en svært krevende situasjon. Arbeidsgiverne får ikke en ekstraregning når arbeidskraften forsvinner.
  • Utsatt MVA-innbetaling. Sammen med utsatt betaling av andre skatter og avgifter er dette avgjørende tiltak i en periode der bedriftene har begrensede inntekter. Vi må også etter hvert få avklart om bedriftene kan få fritak for noen skatter og avgifter.
  • Lærlinger får nå en inntektssikring tilsvarende inntekten de har i lære.
  • Selvstendig næringsdrivende får også en inntektssikring tilsvarende 80 prosent av gjennomsnittsinntekten siste tre år, begrenset oppad til 6G.
  • Låne- og garantiordningene regjeringen presenterte i går vil dessuten bidra til å sikre at bedriftene får den kreditten de trenger.
  • Arbeidstakerne får dagpenger tilsvarende full lønn i 20 dager ved permittering. Dette vil lette byrden for de mange som mister jobben.

- Det har enorm betydning at det er et samlet storting som nå presenterer dette. Denne helgen har vist hvordan norsk politikk og trepartssamarbeidet fungerer på sitt beste. Denne politiske samlingen styrker vår evne til å håndtere krisen fremover.

- Vårt felles mål nå må være at ingen sunne selskaper skal gå konkurs, at ingen jobber går tapt, og at vi kan opprettholde alle samfunnskritiske funksjoner. Dette brede forliket er et svært viktig bidrag til bedriftene, og sender et signal om at samtlige politikere står sammen. Og så må alle være klar over at dette bare er starten, vi trenger flere tiltak snart, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår