Etablerer Hargassner Norge AS

 
Etablerer Hargassner Norge ASIllustrasjonsbilde
Biomentek AS, tidligere eneimportør av Hargassner-produkter, og OK Varmeteknikk, tidligere eneimportør av Gilles produkter, har gått sammen om å etablere Hargassner Norge AS.

Selskapet eies 50/50 av hver. Markedsarbeid, innkjøp og prosjektutvikling vil være Hargassner Norge AS sine hovedoppgaver og hovedkontor vil være i Meldal. Se www.hargassner.no

- Bakgrunn for omorganiseringen er at Hargassner GmbH i høst kjøpte Gilles GmbH i Østerrike. Gilles er et kjent merke innen Bioenergimarkedet, og med mange gode produkter. Det familieeide selskapet Hargassner engasjerer dermed 450 ansatte etter oppkjøpet og produserer pellets-, ved- og fliskjeler i en effektskala fra 6 kW til 2500 kW, skriver Hargassner Norge i en pressemelding.

- Dette gjør at Hargassner har befestet seg som en ledende produsent og leverandør innen bioenergi i Europa. Og spesielt viktig har det vært for Hargassner å utvide kjelesortimentet innen Industrikjeler. Med oppkjøpet av Gilles vil dette gi oss som importør og leverandør i Norge en enda bredere portefølje og varesortiment.

Av Gilles sine produkter vil Hargassner videreføre industrikjelene med en effekt fra 200kW til 2500kW i sin portefølje. Produktgruppen vil nå gå under navnet Hargassner Industry og serien vil hete Hargassner Magno.

- Hargassner Norge AS med hovedforhandlere i Nord og Sør. Når det gjelder salg og service, har vi valgt å dele landet i to: OK Varmeteknikk AS som hovedforhandler i Sør (kontor i Skotselv) og Biomentek AS som hovedforhandler i Nord (kontor i Meldal). For oss er det viktig at våre over 300 eksisterende kunder blir ivaretatt på beste måte når det gjelder service, reservedeler og annen support. Du vil derfor fortsatt kunne ta kontakt med vårt eksisterende kontaktnett. På sikt vil dette bli delt mellom Ok Varmeteknikk og Biomentek, heter det avslutningsvis i pressemeldingen. 

Bioenergi basert på trevirke er fornybar og klimavennlig energi. Dette bidrar til sysselsetting og verdiskaping i distriktene. Det er stort potensial for økt bruk av bioenergi. De vanligste trebaserte biobrenslene er fyringsved, flis, pellets og briketter.
Det er viktig å merke seg at det finnes støtteordninger for investering i Bioenergianlegg. For private og bedrifter har Enova støtteordninger til bl.a. biokjel, akkumuleringstank og varmesentraler.
For landbruk/gårdsbruk har Innovasjon Norge støtteordning via programmet «Fornybar energi i landbruket».

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår