Etterlyser nedbørsbilder

 
Etterlyser nedbørsbilderIllustrasjonsbilde: Shutterstock
Bergen kommune vil bruke innbyggernes nedbørsbilder i planleggingen av nytt overvannsnett.

Av Mona Sprenger

- Vi ønsker å involvere innbyggerne i klimatilpasning i forhold til regn, sier fagdirektør for Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune, Magnar Sekse, som deltok på Powels konferanse i Trondheim.

Uvanlig fotokonkurranse
Her fortalte han at Bergen kommune nylig lyste ut en noe uvanlig fotokonkurranse:

– Vi etterlyser innbyggernes bilder fra et område i Bergen, hvor vi skal etablere et nytt system for regnvann. Vi ønsker at innbyggerne tar et bilde med telefonen og sender det til oss enten via telefon eller pc, oppfordrer VA-direktøren.

Trenger kunnskap
Området det dreier seg er bydelene ved bydelene ved Damsgårdssundet i Bergen. Et gammelt industriområde som nå er i ferd med å transformeres til et nytt boligområde.

– I dag går regnet ned i avløpsrørene. Nå skal vi bygge et nytt og moderne overvannssystem og da trenger vi mest mulig kunnskap om hvor vannet renner i dag.

Bidrag til EU-prosjekt
Magnar Sekse forteller Bergen kommune og NTNU deltar i EU-prosjektet BINGO, som har som mål å redusere usikkerheten om kortsiktige klimautsikt og utvikle responsstrategier som kan hjelpe samfunnet til bedre å håndtere den gjenværende usikkerheten.

– Innsamlingen av innbyggernes fotografier er vårt bidrag til en BINGO- konkurranse i som har tema brukermedvirkning. Vi ønsker å finne ut hvor regnvannet tar veien gjennom våre innbyggeres bruk av mobiltelefonens kamera.

Digital satsing
Å samle inn digitale foto er i tråd med Bergen kommunes klare satsing på innovasjon og digitalisering. For å kunne håndtere alle nedbørsbildene har Bergen kommune i samarbeid med Powel etablert et eget system.

– Har dere mottatt mange bilder?
– Vi har fått inn noen bilder, men prosjektet er ikke godt nok kjent ennå. Vi håper derfor på flere oppslag i pressen.
– Hva er premien i konkurransen?
– Vi bruker å premiere med kinobilletter.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle