Europas nest mest talentfulle ingeniør

 
Europas nest mest talentfulle ingeniørBildet: Arnt Gunvald Fredriksen, Multiconsult. (Foto: Bjørn Laberg)
Den europeiske ingeniørforeningen EFCA kåret i dag norske Arnt Gunvald Fredriksen til Europas nest mest talentfulle ingeniør. Han ble slått på målstreken av dansken Kristoffer Sørensen.

EFCA kårer hvert år de mest talentfulle rådgivende ingeniørene i Europa. I år var det to nordmenn i finalen i EFCA Young Professionals. 

Arnt Gunvald Fredriksen (31) har en tung akademisk bakgrunn med både en MSc og Doktorgrad innen marin hydrodynamikk fra CeSOS ved NTNU, og har publisert resultatene fra sin forskning i anerkjente internasjonale tidsskrifter, blant annet i «Philosophical Transactions of the Royal Society».

Han har forelest ved NTNU, hadde en sentral rolle for et oppdrag for Shells teknologigruppe i Nederland og nyter stor respekt innenfor sitt fag. Fredriksen har bidratt til utviklingen av nye fagverktøy og standarder, blant annet innenfor strøm- og bølgelaster. Han jobber til daglig i Multiconsult med utfordringer innen marin teknologi og spesielt med utvikling av metodikk og numeriske ingeniørverktøy. Problemstillingene er knyttet til respons av flytende konstruksjoner i utfordrende miljøer, fra arktisk islagt farvann til brytende bølger i kystområder.

Til daglig er Fredriksen spesialist i marin hydrodynamikk i Multiconsults seksjon Marin Teknologi, hvor han har vært siden 2008. Arbeidsgiveren omtaler ham som et faglig fyrtårn og en spydspiss innen sitt område, og mener hans bidrag overfor store, internasjonale aktører og forskningsinstitusjoner er med på å løfte norske rådgivere til et internasjonalt nivå.

- Rådgivende ingeniørers forening gratulerer Arnt med en imponerende 2. plass i konkurransen. Han var en ekstremt sterk kandidat og vi er stolte over at Europas nest mest talentfulle ingeniør kommer fra Norge. Vi ønsker også å gratulere Frode Seglem (31) fra WSP Norge som fikk hederlig omtale av juryen i et tett finaleheat, sier Liv Kari Skudal Hansteen, som er adm. direktør i Rådgivende ingeniørers forening. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår