Europas største energilagringssystem i drift

 
Europas største energilagringssystem i driftBildet: Johan Cruijff ArenA var på utkikk etter en bærekraftig løsning på sitt energibehov. I tillegg til fotballkamper, brukes arenaen også til store konserter som krever sitt av lys og lyd.
3 megawatts energilagringssystem sørger for mer effektiv, bærekraftig og pålitelig energiforsyning til Nederlands største stadion.

Nylig ble det største energilagringssystemet som bruker elbilbatterier i Europa satt i drift på Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, Nederland. Det unike prosjektet er resultatet av et samarbeid mellom Nissan, Eaton, Johan Cruijff ArenA, med støtte fra Amsterdams klima- og energifond.

Lagringssystemet på tre megawatt kombinerer Eatons xStorage strømkonverteringsenheter og 148 Nissan LEAF-batterier for å gi en mer pålitelig og effektiv energiforsyning til hjemmebanen til fotballaget Ajax.

– Johan Cruijff ArenA var på utkikk etter en bærekraftig løsning på sitt energibehov. I tillegg til fotballkamper, brukes arenaen også til store konserter som krever sitt av lys og lyd. Energilagringssystemet gjør arenaen mer effektiv, bærekraftig og pålitelig, ved at den har tilgjengelig reservestrøm som kan brukes i perioder med høy belastning på strømnettet, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng i en pressemelding.

Energilagringssystemet balanserer tilbud og etterspørsel av energi i og rundt Johan Cruijff ArenA. I tillegg til å kunne lagre energi for å holde arenaen gående, kan systemet også forsyne energien ut til boligene i nabolaget. Lagringskapasiteten på 3 megawatt er nok til å drifte flere tusen husholdninger om det skulle være strømbrudd.

– Johan Cruijff ArenA er utstyrt med 4200 solcellepaneler, så et energilagringssystem var et naturlig valg da arenaen vurderte løsninger på sine energibehov. Tanken var egentlig å gå for dieselaggregater, men energilagring er langt mer miljøvennlig og mye, mye mer bærekraftig, sier Helsingeng.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår