Fagmesse for svømmebasseng og velvære

 
Fagmesse for svømmebasseng og velværeFoto: Salon Piscine Global Europe
Piscine Global Europe har også utviklet et faglig konferanseprogram med temaer knyttet til offentlige bad, fritidsanlegg og sommerland.

I lys av det har Piscine Global Europe i år justert profilen og fornyet sitt konsept, bl.a. med et omfattende tilbud av innovasjoner for offentlige og private svømmebasseng, spa, utendørs badeaktiviteter og velvære. Fra kommende sesong setter messen sterkere fokus på livsstil, design og innovasjon.

Årets messe går av stabelen på messeområdet Eurexpo i Lyon i dagene 13.-16. november. 

Offentlige bad

Mye av oppmerksomheten blir rettet mot kommersielle badeanlegg. Et eget område, Commercial Pools Village, er øremerket for denne sektoren. Her deltar utstillere med produkter for offentlige svømmeanlegg, badeland, utendørs anlegg, hoteller, Thalasso terapi og sportsklubber. Området ligger i forlengelsen av The Aquafitness Show, et svømmebad avsatt til demonstrasjoner, produkttesting og animasjon av offentlige bad. Piscine Global Europe har også utviklet et faglig konferanseprogram med temaer knyttet til offentlige bad, fritidsanlegg og sommerland, så vel som egne ruter for besøkende fra offentlige anlegg. Pr i dag presenterer 135 av utstillerne produkter og utstyr for forretningsmessige badeanlegg, Commercial Pools, og alle vil inngå i det nye skreddersydde opplegget. 

Stor interesse

Velvære-sektoren får et tilsvarende tilbud. Nær 70 utstiller vil inngå i en egen Wellness-rute. De siste årene har etterspørselen etter varer og tjenester til pool og spa-anlegg gått gjennom dype forandringer, og dette har stor innvirkning på hele bransjen. Etterspørselen etter automatiserte bassenger har gitt næringen en digital profil, uten at det medfører radikale endringer. Pool-spesialistene har likevel måttet få opplæring i nye teknologier og instrumenter for å kunne selge og montere de nye installasjonene. Det er stor interesse for denne utviklingen som innebærer økt komfort for brukerne.

Miljø og energi

Både fagfolk og private brukere blir stadig mer bevisste på pool-anleggenes forbruk av vann og energi og virkningene på miljøet. Det gjelder særlig alt som knytter seg til behandling av vannet. Stadig flere spør seg selv: «Hva er det miljømessig fotavtrykk fra mitt basseng?» Pool-spesialistene har måttet sette seg godt inn i de nye problemstillingene for å kunne svare på spørsmålene. Den synlige forurensningen er også et tema som presser seg frem blant offentlige og private aktører. Pool-spesialistene må mer enn noen gang vurdere integrering av anleggene i omgivelsene, ikke minst fordi kundene stiller stadig høyere krav til estetiske løsninger.

I forkant

Norge ligger i forkant av denne uviklingen. Et eksempel er Holmen Bad i Asker som har vakt internasjonal oppsikt med banebrytende løsninger. I sin faste blogg spør Piscine Global Europe hvordan det har vært mulig å oppnå så forbløffende gode resultater. Elisabeth Kolrud, miljørådgiver i Asker Kommune, forklarer at badet ble planlagt med både aktiv og passiv tilnærming til økologi:
- Teknikken har gjort det mulig å sikre lavt energiforbruk og egen produksjon av fornybar energi fra geotermiske kilder, spesielle lysabsorberende paneler (fotovaltiske) og solcellepaneler.

3D-design og droner
Pool-spesialistene engasjerer stadig flere medarbeidere som kan skape visuelle presentasjoner av prosjektene, særlig med hjelp av 3D-teknikker (en utvikling som startet for alvor i 2014). I dag blir det i økende grad tatt i bruk droner for å fotografere eller filme, slik at kundene kan få et levende bilde av hvordan deres pool-anlegg vil ta seg ut i praksis.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår