Får privat drahjelp

 
Får privat drahjelp
Private aktører bidrar til realisering av nasjonalt vannsenter på Ås. Sentrale bransjeaktører bidrar til toppfinansiering og realisering av senteret.

Interimsstyret for Nasjonalt senter for vanninfrastruktur er meget fornøyd med at sentrale bransjeaktører bidrar til toppfinansiering og realisering av senteret, sier Sigurd Grande, avdelingsdirektør i Oslo VAV og leder av interimsstyret i en pressemelding.

Den siste tids fokus på ledningsfornyelse og vannkvalitet understreker behovet for et slikt krafttak - for samfunnet og vannbransjen, mener han.

Spleiselag

Senteret realiseres gjennom et spleiselag, der offentlig sektor gjennom staten (Kunnskapsdepartementet) og de store kommunene samt Norsk Vann går inn med betydelige ressurser. Private aktører vil bidra i form av kapital og produkter/løsninger til senterets bygg og anlegg, og ikke minst gjennom engasjement og kompetanse.

En gruppe aktører går nå i front for den private mobiliseringen, med Basal, Brødrene Dahl og Krohne i spiss. Grundfos, Hallingplast, Pipelife, Uponor og Ulefos er også med i den første runden av bidragsytere som går tungt inn i senteretableringen. VA- og VVS produsentene (VVP) organiserer flere av aktørene, og daglig leder Bjarne Haugland er imponert over bidragene. - Det er hard konkurranse i markedet og press på marginer. Bedriftenes involvering i senteret viser hvor stor tro de har på et slikt initiativ, og at de tar sin del av ansvaret for å bidra til økt kompetanse og gode løsninger for kommunene og deres innbyggere.

- Effektiv formidling av kompetanse er det viktigste tiltaket for å heve kvaliteten på vann- og avløpstjenestene i Norge. Vi ønsker å bidra til etablering av senteret fordi det vil tilby kompetanseheving både til studenter og de som allerede jobber i bransjen, sier Torbjørn Lothe Vik, salgs- og markedsdirektør VMT i Brødrene Dahl.

- En viktig forutsetning for at kommunene skal levere bedre vann- og avløpstjenester er at nye materialer og teknologi tas i bruk og at kompetansen er tilstede. Derfor engasjerer vi oss i senteret, uttrykker Erik B. Dye, daglig leder i Basal.

- Vi i Krohne Instrumentation ønsker å bidra til etableringen for å synliggjøre hvordan økt digitalisering kan bidra til bedre effektivitet og høyere kvalitet på vann- og avløpstjenestene, uttrykker Eivind Omarhaug, administrerende direktør i selskapet  i meldingen.

Sigurd Grande har i en årrekke arbeidet for økt kompetanse og innovasjon i vannbransjen. - Investeringsbehovet for ledningsnett og vanninfrastruktur i Norge er stort. Bemanning og kompetanse må økes betydelig, og det må fokuseres på utvikling av fremtidsrettet teknologi. Idéen til senteret kom opprinnelig fra Rørinspeksjon Norge (RIN), der fagfolk som jobber operativt med vedlikehold på ledningsnettet ser behovet for kompetansebygging. Et senter lokalisert til Ås med en nær tilknytning til NMBU vil sikre gode koblinger mellom utdanning, forskning og praktisk anvendelse, sier Grande avslutningsvis.

Senterets ledelse er i dialog med en rekke bedrifter som ønsker å bidra inn mot senteretableringen. Det er et stort engasjement i bransjen, og flere vil melde seg på i spleiselaget. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår