Fem firmaer vil bygge A-blokken

 
Fem firmaer vil bygge A-blokkenHISTORIE Sammen vil de tre frontbygningene A-blokken, H-blokken og G-blokken skape en historisk kontinuitet i det nye regjeringskvartalet.
Statsbygg har prekvalifisert fem firmaer i konkurransen om å bygge A-blokken i det nye regjeringskvartalet.

De fem prekvalifiserte er AF-gruppen, Betonmast, Hent, Skanska og Veidekke. De får nå muligheten til å levere tilbud på A-blokken. Statsbygg regner med å avslutte konkurransen og skrive kontrakt med en av entreprenørene i løpet av våren.

A-blokken er et nybygg som er planlagt å ha 11 etasjer og 17.300 kvadratmeter over bakken. Sammen med H-blokken og G-blokken vil A-blokken fremstå som en distinkt frontbygning i det nye regjeringskvartalet.

De tre bygningene representerer en historisk kontinuitet. G-blokken fra 1906 står for et ferskt Norge etter unionsoppløsningen, H-blokken fra 1959 er en del av gjenoppbygging etter krigen og den kommende A-blokken (2025) representerer det moderne Norge.

A-blokken er beskåret for å gi siktlinjer inn i parken, som skal etableres i regjeringskvartalet. Beskjæringen gir også gode sol- og vindforhold, samt en særegen profil.

BESKJÆRING A-blokkens særegne profil sørger for siktlinjer inn i den kommende parken, og gode sol- og vindforhold. 

Hovedinngang
En av regjeringskvartalets to hovedinnganger vil ligge i A-blokken tilknyttet et flott og høyreist atrium. I tillegg til kontorlokaler vil bygget blant annet også inneholde en publikumskafé, presse- og konferansesenter, et auditorium og representative arealer. 

A-blokk-kontrakten skal gjennomføres i samspill mellom den valgte entreprenøren, Statsbygg som byggherre og prosjekterende arkitekter og ingeniører. I det ligger det at entreprenøren kontraheres før prosjektet er ferdig detaljutviklet, og at de tar del i utviklingen og planleggingen av prosjektet som de andre involverte. 

Statsbygg har tidligere skrevet kontrakt med Skanska for rehabiliteringen av H-blokken, med Veidekke for bygging av kjelleren og med Hent for å bygge D-blokken. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår