FLOW Svartisen VVS med vellykket NAF-prosjekt

 
FLOW Svartisen VVS med vellykket NAF-prosjektBildet: FLOW Svartisen var godt i rute dagen før overleveringen av verkstedet. – Det er alltid gøy å se det ferdige resultatet når alt er klart til bruk, sier Stig Einar Mork.
Rørleggerbedriften FLOW Svartisen VVS AS sin Bodø-avdeling ferdigstilte i august sitt første store oppdrag på NAF sitt nye bilverksted i Olav V gate i Bodø.

- Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner, sier daglig leder og rørleggermester Stig Einar Mork.
I vinter etablerte meløybaserte FLOW Svartisen VVS en egen rørleggeravdeling i Bodø da bedriften fikk flere større VVS-oppdrag i fylkeshovedstaden.

Første store prosjekt

- Det bygges mye i og rundt Bodø for tiden, og siden vi tar oppdrag over hele Salten opprettet vi en egen avdeling der. Det nye verkstedet til Norges Automobilforbund, NAF i Bodø, er det første store prosjektet for Bodø-avdelingen vår. Nå søker vi flere rørleggere, sier Stig Einar Mork i FLOW Svartisen VVS.
Han etablerte rørleggerbedriften med base i Halsa i 2013 med seg selv som eneste ansatt. I dag er det 5 rørleggere og lærlinger i FLOW Svartisen VVS. FLOW Svartisen VVS jobber med spennende og ulike typer VVS-oppdrag innenfor i hele Salten og er en del av den tekniske tverrfaglige grupperingen FLOW Group.

Bildet: Ninja Torrissen og Elise Mork er to av rørleggerne som har lagt Roth gulvvarme i det nye verkstedet til NAF i Bodø.

Fant de beste tekniske løsningene sammen

Samarbeidet med de andre aktørene i verkstedprosjektet har vært godt fra første dag. Rørleggerbedriften er underentreprenør, mens HENT er entreprenør på bygg for byggherren Stadssalg, som igjen leier ut til NAF.
- Før prosjektet startet opp gikk vi gjennom de tekniske løsningene sammen med de øvrige aktørene. Resultatet er gode, helhetlige og kostnadseffektive løsninger for å bygge og drifte verkstedet, sier Stig Einar Mork.
Grunnarbeidene til det 650 kvm store verkstedbygget til NAF startet rett etter påske. FLOW Svartisen VVS har levert og montert sanitær- varme og trykkluftanlegget til NAF-verkstedet. Her har rørleggerbedriften laget 3 toalettrom, 2 bad og gulvvarmeanlegget som henter varme fra Keiseren fjernvarmeanlegg i Bodø. På det meste har 4 rørleggere vært i sving med å legge 2250 meter Roth gulvvarmerør i det topp moderne bilverkstedet.

Flere kvinner i byggebransjen

To av fem rørleggere hos FLOW Svartisen VVS er kvinner. Siden byggebransjen lenge var svært mannsdominert med få kvinner ansatt, får Stig Einar Mork svært gode tilbakemeldinger på kvinneandelen i bedriften fra både kunder og samarbeidspartnere. Siden også fungerende prosjektleder fra HENT er en kvinne, har kvinneandelen i dette byggeprosjektet vært relativt høy.
- Det er gledelig å registrere at byggebransjen ikke lenger er en mannsbastion. Jeg opplever at arbeidsmiljøet blir bedre med både kvinner og menn ute på prosjektene. Derfor oppfordrer vi også kvinner til å søke jobb hos oss, sier han.
Gjennom FLOW Group er Svartisen VVS en aktiv støttespiller til Ingeborg-nettverket, som er VVS-bransjens initiativ for å få flere jenter til å velge rørleggerfaget og å bygge nettverk mellom kvinnene i bransjen.

Bildet: 2 av 5 rørleggere hos FLOW Svartisen VVS er kvinner. Ninja Torrissen til venstre og Elise Mork til høyre.

Godt og smidig samarbeid gir nye prosjekter

Sigrid Næss Ebbesen som er fungerende prosjektleder for HENT på NAF-bygget er fornøyd med samarbeidet med FLOW Svartisen VVS. Hun er logistikkingeniør fra NTNU, jobber som prosjektingeniør på kalkulasjon og innkjøp i HENT, og har hatt en utvidet rolle i dette prosjektet.

- FLOW Svartisen VVS er nøye på HMS-rutinene og har levert slik de skal. Da vi måtte skyve på tidspunktet for å støpe verkstedgulvet, var de svært fleksible og fikk fremskyndet sitt arbeid. Ved å være så smidige unngikk vi forsinkelser i prosjektet, sier Sigrid Næss Ebbesen.
I starten av september kunne de første bilene kjøre inn i verkstedet, og FLOW Svartisen VVS er allerede i gang med å regne på nye prosjekter med aktørene på NAF-prosjektet.
- Har du lyst til å jobbe hos oss, ta kontakt, avrunder Stig Einar Mork.

Bildet: På det meste har 4 rørleggere vært i sving med å legge 2250 meter Roth gulvvarmerør i det topp moderne bilverkstedet.

KILDE: FLOW Group

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår