- Føles som jeg har vunnet i Lotto

 
- Føles som jeg har vunnet i LottoBildet: Rørlegger Erik Støyl er klar for å gi jernet som hospitant i Fagrådet for våtrom. 45-åringen har en variert bakgrunn som både servicetekniker, rørlegger, tømrer og vaktmester. Foto: Rune Midtskogen
Erik Støyl (45) er engasjert som hospitant i Fagrådet for våtrom. Rørleggeren fra Røyken går på Fagskolen Oslo Akershus.

Av Rune Midtskogen

Den sindige og blide 45-åringen trengte ingen betekningstid, da han ble spurt om han kunne tenke seg å hospitere i Fagrådet for våtrom.

– Det er fantastisk å få muligheten til å jobbe sammen med Bjørn og Cato. Her er det masse kompetanse og et flott arbeidsmiljø. Dette var det beste som kunne skje. Det føles som jeg har vunnet i Lotto, sier Erik Støyl til Fagrådet for våtrom.

Bred yrkeserfaring
Den single trebarnsfaren jobbet mange år som servicetekniker hos Gunnar Karlsen AS før han i 2002 begynte som voksenlærling i rørleggerfaget hos Asker og Røyken Rør AS. Etter fullført svennebrev startet han for seg selv. Det ble med sju år. Deretter ble han ansatt som servicerørlegger i Oras Drammen. Han jobbet også en periode som servicesjef for et lokalt entreprenørfirma med ansvaret for alt det tekniske knyttet til bygging av passivhus.
Som ikke det er nok: Erik har vaktmesterskolen, kjørt lastebil og tjenestegjort for forsvaret i Libanon.

Røyken-karen har også bakgrunn som tømrer, men mangler 10 måneder praksis på å få godkjent utdannelsen. Nå har han halvannet år igjen før han er ferdig på Fagskolen.
– Det var tøffe tider i håndverksbransjen den gang jeg skulle bli tømrer, så jeg hoppet av og begynte i stedet som servicetekniker. Det var en flott tid, men rørleggerfaget har alltid fascinert meg – så da sjansen om voksenlærling dukket opp – var jeg ikke sen om å kline til. Det har jeg aldri angret på. Jeg gikk en veldig god skole hos Asker og Røyken Rør, forteller Erik.

Mislikte dusjkabinett
Daglig leder hos Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen, er glad for at Erik takket ja.
– Det er flott å få en ny håndverker på laget, og som innehar kompetanse for det praktiske, sier han.
– Hva var det verste med jobben som rørlegger, Erik?
– Uten tvil å montere dusjkabinett! Men jeg har mange flotte opplevelser, ikke minst den daglige kontakten med kunden og de varierte arbeidsoppgavene. Jeg likte veldig godt å jobbe med varmeanlegg.
– Hva kan du tilby Fagrådet for våtrom?
– Jeg har en variert bakgrunn og en forståelse fra flere fag som er en stor fordel i denne jobben. Men jeg har vanvittig mye å lære, sier han.

45-åringen jobbet tidligere mye med våtrom. Et tema han har stor interesse for.
– Du som kjenner rørleggerbransjen; hva er det rørleggeren kan bli bedre på hva gjelder våtrom?
– Den generelle rørleggeren gjør normalt en god jobb, men fortsatt har de fleste et forbedringspotensiale når det gjelder prosjektering og dokumentasjon, sier Erik Støyl.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår