- Følg prosjektene tettere!

 
- Følg prosjektene tettere!Bildet: Daglig leder i Hallingplast, Steinar Tragethon, (t.h) kom med klare meldinger til ledningseiere om å følge egne prosjekter enda tettere for å sikre god kvalitet på gjennomføringen. Her i samtale med overingeniør Frode Berteig i Bærum kommune og seniorrådgiver Tom A. Karlsen fra Cowi i Fredrikstad. Foto: Odd Borgestrand
HALLINGTREFF: Det har vært en positiv produktutvikling i VA-bransjen, men vi må få bedre kontroll på selve anleggsvirksomheten. Samspillet mellom aktørene må bli enda bedre om vi skal lykkes med å levere tjenester i et hundre års perspektiv.

Av Odd Borgestrand

Det var hovedbudskapet til daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, da han åpnet det 21.Hallingtreffet på Geilo i dag. I salen satt 270 deltakere, der ledningseiere og entreprenører utgjorde70 prosent av forsamlingen. Produsentene var representert med 19 prosent, mens rådgivere og grossister sto for fem prosent hver.

Positiv til partnering
Steinar Tragethon mener partnering er en vei å gå for å få en best mulig tilnærming til det ferdige produktet.
- Vi må også få luftet problemstillingen om ledningseiere selv etterlever de kravene de setter til andre. Det er tilfeller der tilbud blir akseptert uten at de som blir tildelt jobben har de nødvendige  kvalifikasjonene, hevdet Tragethon.
Han mente anleggsbransjens ADK-kurs ikke er tilstrekkelig for å forstå hele arbeidsgangen i et prosjekt. Han stilte også spørsmål ved om lærlingeordingen var god nok. Sertifikatet gir ikke resultatet på arbeidet, mente han. Tragethon trakk også fram tredjepartskontroll som et viktig moment.
- Rørinspektører opplever stadig feil på nyanlegg, og det betyr at ledningseierne ikke har fulgt prosjektet tett nok. Det blir tatt for lett på oppfølgingen av anlegg i Norge i dag.
En god oppfølging vil alltid spare tid og ressurser i etterkant. De som gjør det rett med en gang kommer best ut, slo Tragethon fast.

Lær av gassbransjen
Han mente var eksisterer helt andre kvalitetskrav innen gassbransjen, som Hallingplast også er en storleverandør til.
- Det er rett og slett en annen tankegang innen kvalitetsoppfølging i den bransjen, sammenlignet med VA-bransjen. Vi må tenke sikker jobbanalyse i hele verdikjeden om vi skal lykkes med god kvalitet. Dette handler om tillit, og vinnerne er de som tar kvalitetssikring på alvor, understreket Tragethon under åpningen av årets Hallingtreff.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår