Folkehelseinstituttet trenger frisk luft

 
Folkehelseinstituttet trenger frisk luftIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Statsbygg inviterer til konkurranse om totalentreprise for utskifting av gamle ventilasjonsaggregat ved Folkehelseinstituttet.

Av Bjørn Laberg

Statsbygg Øst planlegger å skifte ut ventilasjonsaggregater i Lovisenberggt. 8 (L8). Elektrikerarbeider, rørarbeider og bygningsmessige arbeider i forbindelse med utskiftingen er med i denne entreprisen. Utskiftingen forutsettes utført i løpet av høsten 2020 og overtakelse senest 15.11.20.

Eksisterende anlegg består av 1 tilluftsaggregat på ca. 25.000 m3/h plassert på loftet med tilhørende avtrekksvifte plassert på topp av sjakt på tak. Et mindre kompaktaggregat på ca. 3.500 m3/h skal også tilknyttes med et nytt hovedaggregat på ca. 20.000 m3/h.

Lokalenes funksjon har endret seg fra laboratoriedrift til kontorer. Det nye aggregatet skal benytte eksisterende luftinntak og evnt inntakspjeld og filtervegg på inntaket. Videre skal det bestå av direktedrevne EC-vifter, vannbårne kjøle- og varmebatteri, roterende varmegjenvinner, motorstyrte spjeld og filter på avtrekket.

Bygget har en fredet fasade og eksisterende luftepipe kan benyttes til avkast. Det er lagt fram vannbåren varme og isvann til vifterommet. En del kanalarbeider må utføres for å tilknytte eksisterende kanaler til det nye anlegget. Aggregatet skal ha ferdig intern automatikk og kommunikasjon mot eiendommens SD- anlegg med grensesnitt BAC-net.

Litt fra kravspesifikasjonen for det nye anlegget:

• Aggregat for innendørs montasje med paneler i lakkerte galvaniserte plater og mellomliggende isolasjon, min 30 mm.

• Motorstyrte spjeld med fjær tilbaketrekk på friskluft og avkast. Eksisterende på friskluft kan beholdes

• Filter EU 9 på friskluft. Eksisterende ramme kan beholdes, men nye filtere medtas.

• Filter EU 7 på avtrekk

• Direktedrevne EC-vifter med luftmengdemåling på innløpskon. Vifter tas ut for et eksternt trykkfall på 400 Pa v dimensjonerende luftmengde.

• Roterende varmegjenvinner, turtallsregulert og med rotasjonsvakt. Gjenvinning min. 80 % temperaturvirkningsgrad.

• Varmebatteri dimensjonert for en tilluftstemperatur på min 22 ºC ved en utetemperatur. På -20 ºC og en avtrekkstemp på 22 ºC men vann av 60/40 ºC.

• Kjølebatteri for isvann 9/14 ºC for nedkjøling av lufta fra 27 ºC og 50 % RF til 17 ºC etter vifte.

• Automatikk med tidsprogrammer etc. og regulering av vannbårent varmebatteri og kjølebatteri. Håndterminal på aggregat. Alle pådragsorganer skal være for 0-10V. (shuntmotorer, rot VGV mm). Skal kommunisere mot eksisterende SD-anlegg. JC med BAC-net.

Tilbudsfrist: 26. juni 2020

(Kilde: Byggfakta SMART / Byggenorge / Mercell / Statsbygg)

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår