Ford lanserer nye Trail og Active-varianter

 
Ford lanserer nye Trail og Active-varianterBildet: Nye Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utviklet for bruk under spesielt tøffe arbeidsforhold.
Ford lanserer to nye robuste og ekstra hardføre Trail og Active-varianter av sine Transit-modeller. De kan bestilles allerede nå, med levering på sensommeren.

Nye Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utviklet for bruk under spesielt tøffe arbeidsforhold. De har et forbedret grep med en ny standard mekanisk differensialbrems (Quaife Grip Control) på de forhjulsdrevne Transit 2T og Transit Custom-variantene, og firehjulstrekk på Transit 2T.

- De leveres med et eksklusivt eksteriør og en rekke oppgraderinger i interiøret. Både Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utstyrt for å være komfortable og kapable biler under utfordrende forhold, uten at dette går ut over den praktiske bruken. Mens Transit Custom Trail vil koste fra 446 700 kroner, er prisen på Transit 2T Trail fra 481 000 kroner, melder Ford Norge.

Mer sporty

- En ny Active-variant av Transit Custom lanseres også nå. Dette er en bil tilpasset aktiv bruk på en rekke områder, både for privatkunder og bedrifter. I tillegg til røffere styling fås de også med mekanisk differensialbrems (Quaife Grip Control) som ekstrautstyr. Nye Transit Custom Active koster fra 485 000 kroner. Et SUV-inspirert ytre gjør at både Trail- og Active-variantene ser mer sporty ut og er mer praktiske utenfor allfarvei.

- Både Active og Trail-modellene våre viser med all tydelighet hvor anvendelig og praktisk vår Transit-famile er. De kan brukes til alt fra transport i områder med dårligere veier til turer på fritiden i skog og mark. Vi vet at fremkommelighet og et sporty utseende er viktig for mange av våre kunder. Dette er biler som derfor vil passe svært bra for det norske markedet. Active-variantene til Ford blir enda flere mot slutten av 2020. Da introduseres også en Transit Connect Active. Mer detaljer om denne kommer nærmere lansering, sier salgssjef for nyttekjøretøy i Ford Motor Norge, Espen Markussen.

Quafie- teknologi

Trail-variantene Transit 2T Trail og Transit Custom Trail er utstyrt med ekstra beskyttelse på støtfangeren foran og bak, samt på nedre del av sidepanelene. I tillegg leveres den med beskyttelsesplater under støtfangeren foran. De store Ford-bokstavene på den matte svarte grillen, de unike 16 tommers aluminiumsfelgene og Trail-logo på begge frontdørene understreker bilens tøffe image. Transit Custom Trail kan også fås med takrails og stigtrinn om ønskelig. Interiøret i Trail-modellene har gjennomgått en ytterligere kvalitetsheving. Skinnseter - som er lette å holde rene - er standard. Det samme er også aircondition og oppvarmet frontrute.

Sammen med drivlinjespesialisten Quaife har Ford utviklet en mekanisk differensialbrems som automatisk overfører dreiemoment når det er dårlig grep til hjulet med best grep. Det gjør at Transit 2T Trail og Transit Custom Trail takler grusveier og andre utfordrende underlag enda bedre. Kjøretøyets elektroniske stabilitetskontroll er rekalibrert for å jobbe enda bedre sammen med differensialbremsen. Ford har brukt den samme teknologien tidligere for å forbedre grepet og kjøreegenskapene til Ford sine ST- og RS Performance-modeller. Systemet har ingen innvirkning på verken drivstofforbruk eller CO2-utslipp.

Uendret lastekapasitet og lastevolum

Transit 2T Trail er også tilgjengelig med Fords intelligente firehjulstrekk. Denne har i tillegg også 2 ekstra kjøremodus, glatt og søle/leire. Disse er utviklet for å forbedre ytelsen og kjøreegenskapene under skiftende kjøreforhold og underlag. Firehjulstrekksystemet gir også mulighet til å låse kreftene 50/50 på for- og bakaksel. Transit 2T med firehjulstrekk har den samme høye lastekapasiteten som på de bakhjulsdrevne variantene. 

• Transit Custom Trail kommer med flere motorkombinasjoner og i 2 lengder som varebil.

• Transit 2T Trail blir også levert med flere motoralternativer og lengder.

Både Transit 2T Trail og Transit Custom Trail blir levert med Fords avanserte 2-liters EcoBlue dieselmotor med enten 130 HK, 170 HK eller 185 HK. Transit Custom Trail kommer også med Fords unike 2-liters EcoBlue hybridmotor med enten 130 HK eller 170 HK. Her lagrer et 48 volts batteri energi ved bremsing som brukes til å forbedre drivstoffeffektiviteten.

Nye Active

Ford har hatt stor suksess med Fiesta og Focus Active. Nå kommer også Transit Custom som Active-modell. Den har et tøft og sporty utseende og er enda mer praktisk i bruk for både privatpersoner og bedrifter, og har en startpris på kr. 485.000.
Active-modellen skiller seg ut med et mer SUV-inspirert eksteriør. Det inkluderer:

• Unike 17 tommers aluminiumsfelger

• En helt spesiell Active-grill

• Beskyttelsesplater og lister over hjulbuer, langs siden, på front- og bakstøtfanger og på speilhusene.

• Standard takrails

Den kommer også med Active-logo på sidene og bak på bilen. For brukere som har behov for ekstra fremkommelighet tilbys den også med Quaife Grip Control. I kupeen er det flere unike interiørdetaljer, inklusive delskinnseter med et særegent Active-design. 
Active-serien fås som L1 170 HK manuell eller automat.

- Den nye Active-modellen kan også leveres med EcoBlue Hybrid drivlinje. De kommer også med Fords modemteknologi FordPass Connect og flere nye førerassistanseteknologier. Transit-familien er den viktigste grunnen til at Ford for femte år på rad ble det mest solgte nyttekjøretøymerke i Europa i fjor og det nest mest solgte i Norge, skriver Ford Norge avslutningsvis i pressemeldingen.

Bildet: Nå kommer også Transit Custom som Active-modell. Den har et tøft og sporty utseende og er enda mer praktisk i bruk for både privatpersoner og bedrifter

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår